Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΤΣΙΡΚΟ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ


Πόλεμος ΔΟΛ – Αλέξη Μητρόπουλου για συναλλαγή 1 εκ. Ευρώ!


 Το Βήμα επιμένει, ο Μητρόπουλος διαψεύδει.

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, έχει δοθεί από τις δικαστικές αρχές και διενεργείται από το  ΣΔΟΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε σε ιστοσελίδα αξιόπιστη πηγή του ΣΔΟΕ η οποία ερωτήθηκε για τον συγκεκριμένο έλεγχο. Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας, έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.
Την ύπαρξη της συγκεκριμένης συναλλαγής επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος, αλλά διαψεύδει οποιαδήποτε φορολογική παράβαση. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια ( 1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτω έγγραφα:
Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,
Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,
Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και
Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει.

Αλ. Π. Μητρόπουλος».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου