Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΕ ΤΡΟΙΚΑΝΟ-ΜΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 1993;




Σήμερα από την «Ελεύθερη Ώρα» παρουσιάζεται η επιστολή που στάλθηκε από την πολυεθνική εταιρεία Siemens, εξ ονόματος του Γενικού Διευθυντού της, Bernhard Dombek,   στις 27 Αυγούστου 1993, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνο, με σκοπό την ανάληψη του έργου από την Siemens(συνημμένη) και η οποία παρέμβαση δεν τελεσφόρησε και για το λόγο αυτό μετά από τρεις ημέρες ζήτησαν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού (επιστολή 30/8/1993). Βέβαια, αυτή η επιστολή προς τον κ. Μάνο (27/8/1993) έγινε για το θεαθήναι από πλευράς Siemens και μοναδικό σκοπό είχε να καταγραφεί η συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μια μόλις ημέρα πριν (26/8/93) στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας και του Υπουργού.
          Ο Στέφανος Μάνος, στις 20 Απριλίου 2012, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μίλησε εφ όλης της ύλης για τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 και μεταξύ άλλων ανέφερε: «…ο Γιώργος Συμπιλίδης δεν έκανε κακό στη ΝΔ, αλλά στην ίδια την Ελλάδα, καθώς επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία…Δεν πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν τα δύο κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν έχουν τσίπα και θα έρθουν νέα χαράτσια καθώς δεν βάζουν το κράτος σε δίαιτα...».
          Σε άλλη παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «…το κράτος στην Ελλάδα ταυτίζεται με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα και τελικώς καταλήγει όλες αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις να είναι εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων του κόμματος που εκείνη την ώρα κυβερνά. Δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει μετοχή στα χέρια του κράτους, σε ότι αφορά τον ΟΤΕ…».  
          Ωστόσο, στην προχθεσινή παρουσία του βιβλίου, του κ. Μητσοτάκη «Μπροστά από την εποχή της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», πολλοί είχαν πιστέψει πως θα τολμούσε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τους πραγματικούς προδότες και τους λόγους της ανατροπής της κυβέρνησής του. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποχρεωμένος να σιωπήσει, προφανώς, για να απενοχοποιήσει τον σημερινό Πρωθυπουργό από τις ευθύνες του για το «βρώμικο ΄93», ελέω του πολιτικού μέλλοντος του Κυριάκου και της Ντόρας, μέσω της υπουργοποίησής τους στον θρυλούμενο σύντομο ανασχηματισμό της κυβέρνησης!. 
          Συνεπώς, εσείς κε Μάνο, από τη στιγμή που ήσασταν εκ των βασικών σχεδιαστών της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκείνη την εποχή του «βρώμικου ΄93», δεν έχετε ιερή υποχρέωση, έστω και μετά από 20 χρόνια, να κατονομάσετε ευθέως τους προδότες και τα ανταλλάγματα που εισέπραξαν προκειμένου σήμερα να έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να εξαθλιώνουν το λαό μας σε επίπεδα κατοχής; Είναι Εθνική επιταγή να μιλήσετε προκειμένου να ανατραπεί αυτή η φαύλη κυβέρνηση. Πεποίθησή μου πως ο Αντώνης Σαμαράς θα ανατραπεί από το παρελθόν του και όχι πρωτίστως από το παρόν του!     
Παναγιώτης Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου