Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ


Greenpeace: οι 4 ελληνικές εταιρείες που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωoτροφές


Στην ηλεκτρονική σελίδα της Greenpeace, διαβάζουμε πως έρευνα της οργάνωσης αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από 4 ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών. Δείγματα ζωοτροφής των εταιρειών "ΔΕΛΤΑ""ΟΛΥΜΠΟΣ","ΜΕΒΓΑΛ" και "ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ" βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα όπως έδειξαν οι τυχαίοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι της Greenpeace.

Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και πού καταλήγει. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής

Όσο για τις 4 εταιρείες που βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν δεσμευτεί σε τίποτα. Ούτε μία εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ότι θα πιέσει για την υλοποίηση ενός αξιόπιστου και αυστηρού κρατικού σήματος, ούτε έχει δεσμευτεί ότι θα ενταχθεί σε αυτό το πρότυπο αμέσως μόλις εκδοθεί. Επιπλέον, καμία εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει με τι τρόπο και πότε, θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο μη-μεταλλαγμένες ελληνικές ζωοτροφές. [ greenpeace.org ]

Σχόλιο: Επικοινωνία και απαίτηση από τις εν λόγω εταιρείες να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, ντόπιες ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου