Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΣ...............


Η UEFA απαλλάσσει Ψωμιάδη για τα στημένα

Πριν από έναν περίπου χρόνο, κάποιοι άνθρωποι οδηγήθηκαν στη φυλακή και αιτία γι΄ αυτό υπήρξε η ανησυχία της ΟΥΕΦΑ, σχετικά με το εάν στήνονται η όχι ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς –κυρίως αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας- πως....





πρώτη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ήταν αυτή που απέστειλε φακέλους στην ΕΠΟ με τα «ύποπτα» παιχνίδια, όπως η ίδια τα χαρακτήριζε τότε, γεγονός που υπήρξε η αφορμή να ξεκινήσει την έρευνα η Εισαγγελέας, κ. Πόπη Παπανδρέου. 

Μια έρευνα, που ξεκίνησε με ιδιαίτερο ζήλο… από τις ελληνικές αρχές, καθώς επιστρατεύτηκε ακόμη και η ΕΥΠ, η οποία ενεργοποίησε το γνωστό σε όλους μας βαλιτσάκι-κοριό και έτσι έγιναν άρσεις τηλεφωνικών συνομιλιών των «κατηγορουμένων» και άλλα διάφορα τέτοια «κόλπα», για να μπορέσουν να ξεσκεπάσουν το... Γουότεργκειτ του Ποδοσφαίρου!

Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ο ανακριτής, κ. Κασίμης και μάλιστα στις 13/12/2011 είχε αποστείλει στην ΟΥΕΦΑ έγγραφο (επιστολή Κασίμη προς UEFA) με το οποίο ζητούσε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να του διευκρινίσει το πώς κρίνονται τα παιχνίδια ως στημένα και το πώς γίνονται οι διαβαθμίσεις (σ.σ.: «διεφθαρμένο», «άκρως διεφθαρμένο»).

Η απάντηση της ομοσπονδίας (επιστολή-απάντηση UEFA) αποστέλλεται στον κ. Κασίμη στις 23/01/12 και διαβάστε προσεκτικά τί αναφέρει: «Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει εγγυημένα ότι τα παιγνίδια όντως στήθηκαν και επίσης ότι η ανάλυση του ελεγκτικού της μηχανισμού δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την αυτόματη απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση». 

Αυτή λοιπόν η απάντηση έρχεται να ταράξει τα νερά, αλλά και να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπου και εάν αυτά υπήρχαν... Μέσα από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν θα μπορούσε να πει κάνεις, ότι ένας ολόκληρος μηχανισμός τείνει να καταρρεύσει, και πως αυτό το έγγραφο-απάντηση της ΟΥΕΦΑ, είναι ένα σημαντικό ελαφρυντικό για όλους αυτούς, που εμπλέκονται (άδικα η όχι θα το κρίνει η δικαιοσύνη) σε αυτήν την περίεργη υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ, δεν προκύπτει προς το παρόν κάποια συνομιλία που να αναφέρεται στα «ύποπτα», όπως τα χαρακτηρίζει η ΟΥΕΦΑ, παιχνίδια. Επιπλέον ερωτηματικά δημιουργεί επίσης το γεγονός, ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει εμφανιστεί να καταθέσει κάποιος μάρτυρας κατηγορίας!

Τέλος, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η υπόθεση που αφορά κυρίως στον Μάκη Ψωμιάδη, χαρακτηρίζεται ακραία, αφού ο ίδιος δεν είναι αθλητικός παράγοντας, απέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια από το ποδόσφαιρο και για τους λόγους αυτούς πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο ο 9ος Ανακριτής διέταξε να συλληφθεί και να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου