Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«χαμένοι στη μετάφραση»



 
 Πέμπτη,1η Μαρτίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με την αδράνεια της κυβέρνησης για τη νομοθέτηση των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών των πληγεισών επιχειρήσεων του κέντρου των Αθηνών από τις καταστροφές που υπέστησαν από τους κουκουλοφόρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Δεκαπέντε μέρες μετά τις καταστροφές του ιστορικού κέντρου των Αθηνών κανένα μέτρο αποκατάστασης των ζημιών δεν έχει νομοθετηθεί, παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί. Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων και τα αρμόδια Υπουργεία συμπεριφέρονται σαν «χαμένοι στη μετάφραση» αφού δεν μπορούν στοιχειωδώς να συνεννοηθούν για το τι και μέχρι ποιο ποσό θα αναλάβουν να καλύψουν. Ο εμπορικός κόσμος, σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης, πληρώνει ξανά την ολιγωρία των γραφειοκρατικών διαδικασιών του κράτους και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για άμεσες λύσεις που θα ανακουφίσουν το πολύπαθο εμπορικό κέντρο των Αθηνών.
Η Νέα Δημοκρατία, σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, ζητά να νομοθετηθούν τα μέτρα ενίσχυσης και αποκατάστασης των ζημιών των επιχειρήσεων που επλήγησαν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί αμέσως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 και η ίδια ρύθμιση πρέπει να υιοθετηθεί και σήμερα. Παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, που κατέστησαν άνεργοι εξαιτίας της εγκληματικής ανοχής του κράτους στο φαινόμενο των εγκληματιών κουκουλοφόρων. Περιθώρια χρονοτριβής δεν υπάρχουν, οι πληγείσες επιχειρήσεις πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου