Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ....


Σήμερα η αγωγή Τσίπρα κατά της Bild

Αγωγή στη γερμανική εφημερίδα Bild για στοχευμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με «συκοφαντικό δόλο» καταθέτει σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Αφορά δημοσίευμα της Bild (16.2.2012) το οποίο , σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Τσίπρα, εκτόξευσε...





«συκοφαντίες και ψεύδη» κατά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, φτάνοντας να την κατηγορεί για υπόθαλψη βίαιων ενεργειών και να τη συνδέει με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Είχε γράψει μεταξύ άλλων η Bild: ''Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους.

Στην αγωγή, την οποία υπογράφει η δικηγόρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι το δημοσίευμα έχει ευθεία εκλογική στόχευση, μέσω «λασπολογίας» και σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, με στόχο την «απροκάλυπτη άσκηση εξωθεσμικής και εξωδημοκρατικής πίεσης προς τους Ελληνες πολίτες» να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να εκλέξουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προκειμένου να μην βρεθούν προ της άρνησης των εταίρων να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. 

Επίσης, στο κείμενο της αγωγής, όπως αναφέρει το «Ποντίκι», υπογραμμίζεται ότι το δημοσιεύμα της Bild έχει συνταχθεί κατά τρόπο ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις «διαπιστευτηρίου καλής εκτέλεσης της συκοφαντίας και της απειλής προς τον ελληνικό λαό, με την ταυτόχρονη καλλιέργεια του μισελληνισμού στη Γερμανία και με υποδαύλιση της διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών, ελληνικού και γερμανικού».

Με την αγωγή ο κ. Τσίπρας ζητά χρηματική αποζημίωση και δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο συκοφαντικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου