Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ


Πάνος Καμμένος: Μας πρόδωσαν, δεν είναι αυτή η ΝΔ που ήξερα

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αρνείται τον όρο του προέδρου για τη νέα κίνηση Ανεξάρτητοι Ελληνες
«Πάμε Χαροκόπου 2, λίγο πιο κάτω από τον Αγιο Σώστη» είπα στον οδηγό ταξί. «Εκεί, στου Καμμένου» μου απάντησε ο βετεράνος επαγγελματίας. Στην αρχή ξαφνιάστηκα, αλλά αμέσως θυμήθηκα την έδρα της οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα του κ. Π. Καμμένου. Εκεί βρίσκεται το «στρατηγείο» της νέας αντιμνημονιακής κίνησης Ανεξάρτητοι Ελληνες.Στην είσοδο υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με το έμβλημα του κόμματος. Στο ισόγειο ένα επιτελείο περίπου 130 εθελοντών επεξεργάζονται σε υπολογιστές τις απόψεις των πολιτών που έρχονται διαδικτυακά και καταγράφουν τις αιτήσεις αποδοχής της διακήρυξης και προσχώρησης στον νέο σχηματισμό. Το βάρος πέφτει στο Διαδίκτυο. Την τιμητική τους εξάλλου έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Τwitter), απ’ όπου ανακοινώθηκε και η ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Λειτουργού
με κινηματικά» λέει ο κ. Π. Καμμένος και επιμένει, παρά τα φαρμακερά σχόλια, κυρίως από τη ΝΔ, για τη νέα προσπάθεια: «Δεν θα κινηθούμε με συμβατικούς όρους. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα με λεωφορεία. Ολοι μαζί». Αυτό θυμίζει τη στρατηγική Μάο: από την περιφέρεια προς το κέντρο.
Δεκάδες μέτρα πιο κάτω βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ επί της λεωφ. Συγγρού. «Αυτοί μάς βρήκαν. Εμείς είμαστε εδώ πάρα πολλά χρόνια» λέει ο κ. Καμμένος, δείχνοντας εξαρχής την απόσταση που τον χωρίζει από τη ΝΔ. «Ολα ξεχάστηκαν;» ρωτώ. «Δεν είναι αυτή η ΝΔ που ξέραμε. Μας πρόδωσαν. Από αλλού ξεκίνησαν και αλλού πάνε» αναφέρει. «Μα καλά, προδότης ο Σαμαράς;» επιμένω. «Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ. Υποθήκευσαν όμως το μέλλον των παιδιών μας και εκχώρησαν εθνική κυριαρχία» αντιδρά.
Σηκώνει το βλέμμα του από τον φορητό υπολογιστή που έχει μπροστά στο γραφείο του και συνεχίζει: «Με τον Αντώνη ήμασταν μαζί σε συγκέντρωση του Ευάγγελου Αβέρωφ στην Καλαμάτα. Αλλες εποχές. Τώρα είμαστε απέναντι». Το χάσμα είναι μεγάλο και η αίσθηση που αφήνει στον συνομιλητή του είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μελλοντικής συνύπαρξης με τη ΝΔ. Στην πολιτική όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει και ποτέ δεν μπορείς να πεις «ποτέ». Ο ίδιος το αρνείται με έμφαση.
Υποστηρίζει ότι την επομένη των εκλογών δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία δύναμη η οποία αποδέχεται, όπως λέει, το παράνομο χρέος, τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας και την κατάργηση του έθνους-κράτους. «Ο κ. Σαμαράς είναι μέσα σ' αυτές τις δυνάμεις. Τέτοια συνεργασία δεν θα υπάρχει» τονίζει.

Εθνικό μέτωπο

Πριν από τη συνομιλία μας θυμάμαι όσα έχει πει κατά καιρούς - που παραπέμπουν, σύμφωνα με τους επικριτές του, στη συνωμοσιολογία - για τη νέα τάξη πραγμάτων, για τα ασφάλιστρα κινδύνου, για τους νέους κατακτητές, τους σύγχρονους δωσίλογους, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κ.ά.
Η εικόνα του Αγίου Νικολάου είναι εκ δεξιών. Η βυζαντινή και η ελληνική σημαία δεσπόζουν πίσω από το γραφείο του. Μιλά για δημιουργία εθνικού μετώπου αντίστασης. «Είμαι δεξιός, είσαι κεντρώος, είναι αριστερός, αλλά είμαστε Ελληνες. Καταλάβετέ το». Σ' αυτό το μέτωπο κατ' αυτόν χωράνε όλοι. Πόσω μάλλον ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο διατηρεί σταθερή επικοινωνία. Είναι θετικός σε μια συμπόρευση με όλες τις κινήσεις που δημιουργήθηκαν λόγω του μνημονίου. Από το Αρμα Πολιτών του κ. Ι. Δημαρά, την Ε.ΛΑ.Δ.Α., ως και τον οικονομολόγο κ. Δ. Καζάκη«Θα κάνω ό,τι αποφασίσουν οι πολίτες στο Διαδίκτυο»απαντά.
Και ποιος θα ηγείται; «Θα τα βρούμε αυτά» λέει. Αρνείται τον όρο «πρόεδρος». «Η κίνηση δεν είναι δική μου. Εγώ είμαι συντονιστής στους Ανεξάρτητους Ελληνες»απαντά. Δεν θέλει να συζητήσει επί της ουσίας για τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετάσχουν στο νέο κόμμα, όπως π.χ. αυτό του ακαδημαϊκού κ. Β. Μαρκεζίνη.
«Εχουμε πολλούς αξιόλογους ανθρώπους από την Ομογένεια με τους οποίους μιλάμε. Συζητούμε και διαδικτυακά και διαμορφώνουμε θέσεις. Υπομονή» τονίζει. «Μα καλά, ένα κόμμα δεν θέλει χρήμα;» δέχεται την ερώτηση και απαντά ευθέως: «Κόμμα μπορεί να στηθεί και χωρίς πολλά χρήματα. Ας είναι καλά η αυτοοργάνωση».
«Θα πάθουν πλάκα»
Τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς. Πολλοί θέλουν ένα ραντεβού και άλλοι να δηλώσουν τη στήριξή τους. Ξαφνικά μπαίνει στο γραφείο ο κ. Ι. Μανώλης, τέως γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ. Είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της κίνησης. «Θα πάθουν πλάκα οι νεοδημοκράτες. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει» λέει και χαμογελά.

«Πρέπει να τρέξουμε για την Κυριακή»
 ακούγεται ο κ. Καμμένος. Θέλει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη σημερινή συγκέντρωση στο Δίστομο. «Τι θα κάνετε εκεί;» ρωτώ. «Θα παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξη. Θα πάμε με λεωφορεία». Στο ερώτημα τι συμβολίζει η εκδήλωση στο Δίστομο, διευκρινίζει: Εκτός από την υπενθύμιση των γερμανικών αποζημιώσεων,«για να τονίσουμε τη γερμανική επικυριαρχία στη χώρα».
Ο κλασικός σκληρός δεξιός μιλά για την ανάγκη συσπείρωσης των πατριωτικών δυνάμεων και ασκεί κριτική στη ΝΔ. «Η ΝΔ επέλεξε να γίνει ουρά του ΠαΣοΚ. Ολα είναι προαποφασισμένα»είναι η μόνιμη επωδός του. Επισημαίνει την κατάρρευση των διαχωρισμών της Μεταπολίτευσης και λέει: «Ενας παλιός δεξιός, ο Σαμαράς, και ένας ακραίος δεξιός, ο Βορίδης, βρίσκονται στο ίδιο μέτωπο με τους φεντεραλιστές του ΠαΣοΚ».
Παραδέχεται όμως ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ορισμένους διαγραφέντες της ΝΔ. Μαζί του είναι ήδη η κυρία Ελενα Κουντουρά, είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν και οι περισσότεροι των διαγραμμένων ως την προσεχή Τετάρτη, ενώ υποδέχθηκε αρκετά περιφερειακά στελέχη. Ξεκαθαρίζει όμως ότι ο στόχος της αντιμνημονιακής επανάστασης είναι να εμφανιστεί στις βουλευτικές εκλογές ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο με στελέχη και βουλευτές, προερχόμενους από το ΠαΣοΚ, τη ΝΔ και την Αριστερά.
Περιμένει πόλεμο από τη ΝΔ και προτάσσει το σύνθημά του: «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Ελληνες». Η απάντηση ήρθε μέσω Διαδικτύου από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ και συνεργάτη του κ. Σαμαρά, τον κ. Γ. Μουρούτη«Είμαστε πολλοί, είμαστε πατριώτες, είμαστε νεοδημοκράτες, θα είμαστε αυτοδύναμοι». Υπερσυντηρητική ατζέντα
Πόλεμος ΛΑΟΣ - Χρυσής Αυγής στα δεξιά αλώνια Το άγχος των δημοσκοπήσεων έχει κυριεύσει τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, αφού βλέπει το κόμμα του να κινείται πλέον σε ποσοστά πολύ κάτω του 5%. Ο ίδιος ανεβάζει υπέρμετρα τους τόνους και ξεδιπλώνει μια πολύ συντηρητική ατζέντα, θέλοντας να περιχαρακώσει το ακροατήριό του. Μάλιστα προχθές υπερασπίστηκε το δικαίωμα να πυροβολούν οι πολίτες όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι τους να τους ληστέψουν και είπε ότι θα διώξει όλους τους μετανάστες. «Δεν θα πληρώνουμε για πάντα το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα» ανέφερε.
Ο κ. Καρατζαφέρης, που προσπαθεί να μην απολέσει και άλλους βουλευτές, δεν είναι διατεθειμένος να... πεθάνει πολιτικά. Ως σκληρό πολιτικό καρύδι, περνά στην αντεπίθεση, ενώ προ ημερών γευμάτισε επί δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Π. Ψωμιάδη (ηγείται της δεξιάς πολιτικής κίνησης ΠΑΤΡΙΔΑ), δίνοντας λαβή για σχόλια συνεργασίας τους.
Η σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή γενικεύεται, καθώς την αποκαλεί «μόρφωμα» και «αδιέξοδο»που θα το μετανιώσει πικρά ο λαός: «Είναι περισσότερο γερμανοί πατριώτες παρά έλληνες πατριώτες... Δεν λένε τίποτε για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και τις γερμανικές αποζημιώσεις...».
Από την άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή, που θεωρεί «κατασκεύασμα» το κόμμα υπό τον κ. Καμμένο, επιτίθεται κυρίως στον ΛΑΟΣ, μιλώντας για «τηλε-κόμμα» που το πετάει ο κόσμος στα σκουπίδια και αναφέρεται απαξιωτικά στον κ. Καρατζαφέρη με χαρακτηρισμούς όπως «κωλοτούμπες»,«καραγκιοζιλίκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου