Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ.........ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ!!!!!!


Κοντά στα δύο ευρώ η βενζίνη

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ η τιμή της βενζίνης, εκτοξεύοντας στα ύψη το κόστος μετακίνησης. Η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο του 1,8 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές που η τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ! Σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η....





μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων διαμορφώθηκε χθες σε 1,814 ευρώ/λίτρο, καταγράφοντας αύξηση 8,42% σε σχέση με την τιμή που είχε έναν χρόνο πριν, στις 18 Μαρτίου 2011. 

Ο νομός με τη φτηνότερη κατά μέσο όρο βενζίνη είναι εκείνος της Θεσσαλονίκης, με 1,776 ευρώ/λίτρο, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται ο νομός Λασιθίου, με μέση τιμή το 1,912 ευρώ/λίτρο. 
Στον ίδιο νομό καταγράφεται και το ρεκόρ της ακριβότερης αμόλυβδης (δηλαδή η μέγιστη καταγεγραμμένη τιμή) με 1,997 ευρώ/λίτρο, ενώ από κοντά ακολουθούν ο νομός Λασιθίου με 1,99 ευρώ και η νομαρχία Πειραιά με 1,989 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμής υγρών καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεπερνώντας ακόμη και την Ολλανδία και υπολειπόμενη μόνο της Ιταλίας. 

Σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει λίγο την τσέπη των καταναλωτών, το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα πρατήρια με τη φτηνότερη αμόλυβδη ανά περιοχή. 

Ο καταναλωτής στέλνει ένα SMS στο 54151 αναγράφοντας το δημοτικό διαμέρισμα που τον ενδιαφέρει και σχεδόν αμέσως λαμβάνει ένα απαντητικό SMS με τα τρία φτηνότερα βενζινάδικα. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και προς το παρόν καλύπτει μόνο την Αττική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου