Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ


ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ!





«Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, γιατί τ' άδικο πουλάει και γεμίζει η τσέπη μας». 

Ο Τζίμης Πανούσης χθες, στην εκπομπή του στο «Ράδιο Εννέα 98,9», ήταν...καυστικός. 

Για τον Γιώργο Νταλάρα, λέω εγώ. Αυτός έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερότανε στον... Τσαρλς Νταλάρα.

 Οκ, μπορεί να κάνω λάθος, τι να σας πω, πιθανότατα και να μπερδεύτηκα. Μίλησε για τον «απόλυτο έλληνα απατεώνα», για το«κόλπο με τις δωρεάν αφορολόγητες συναυλίες» και για «τα έξοδα που φουσκώνουν ανεξέλεγκτα» και, μέσα στα οποία, «περιλαμβάνεται και η μαύρη αμοιβή του αλτρουιστή τραγουδιστή»

Τραγουδάει ο Τσαρλς Νταλάρα; Έχει κρυφά ταλέντα;
Aν και αυτό με τις μαύρες αμοιβές σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Είτε μιλάμε για το τραγούδι, είτε για εκπομπές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είτε για την ιχθυόσκαλα και τα τελάρα με τα ψάρια, είτε για τα νυχτερινά κέντρα στην Ιερά Οδό και την Πειραιώς. 

Μίλησε επίσης και για την κομματική χούντα τουΓιωργάκη Παπανδρέου«Στο τέλος της χούντας των κομματόσκυλων προσπαθεί να βγάλει απ' έξω την απαίσια ουρά του» είπε για τον... Νταλάρα.«Αυτοπλασσάρεται ως θύμα και με μία άνευ προηγουμένου μπουρδολογία βαφτίζει τα γιαούρτια ψάρια και αγωνίζεται για την αυτονομία και την αυτοδιάθεσή τους. Η καμένη φλάντζα του ακατανόμαστου γιαουρτοσυλλέκτη από τη σκόνη του χρόνου, δεν τον βοηθάει στις βαθυστόχαστες αναλύσεις. Πότε μνημονιακός δικηγόρος του Πάγκαλου, πότε αντιμνημονιακός της Αριστεράς και της προσόδου, αποπατεί τη χαλασμένη μνήμη των ζαλισμένων τηλεθεατών. Από τη μια γλείφει τις λαμπερές προσωπικότητες του Χρυσοχοϊδη και του Ραγκούση, και από την άλλη προτρέπει τους αγανακτισμένους να ξεσπάσουν στη γυναίκα του και τους άλλους βουλευτές και όχι στους καλλιτέχνες που αγωνίζονται αφιλοκερδώς για ένα κομμάτι παντεσπάνι»

Επιμένω στην άποψή μου πως ο Γιώργος Νταλάρας πρέπει να σταματήσει τις«συναυλίες αλληλεγγύης». Κάποιοι θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει νίκη του «όχλου». Δεν είναι έτσι, όμως. Αν είχαν ζήσει το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στις συγκεκριμένες συναυλίες θα καταλάβαιναν, θα ένιωθαν, πως ελλοχεύει κίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς. Συγνώμη, αλλά, ανάμεσα στη... νίκη του «όχλου» και έναν... θάνατο διαλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη το πρώτο. Συμφωνώ με όσα γράφει και ο Νίκος Μωραϊτης - εδώ. Και ούτε φυσικά μπορούν να μπουν ταΜΑΤ μέσα στο κλειστό για να διώξουν όσους διαμαρτύρονται. Ούτε  να τουςαπαγορεύσουν την είσοδο. Αδιέξοδη η κατάσταση.


Τι άλλο είπε χθες ο Τζίμης Πανούσης; Πως έκλεισε το συγκεκριμένο απόσπασμα στην εκπομπή του; 
«Όταν οι συνάδελφοί του σαπίζανε στις φυλακές και τις εξορίες της χούντας ο Τσαρλς Νταλάρα ψυχαγωγούσε τους Λαδάδες, τους Πατακούς και τους Μακαρέζους, στην παραλιακή, στα Δειλινά τα Στορκ και τις Μαρινέλλες και φωτογραφίζονταν με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου»


You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου