Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΚΟΜΑ..........



Σε μηχανή παραγωγής ρουσφετιών μετέτρεψαν την βουλή



Σε νομοθετική παιδική χαρά έχει μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Βουλή, λόγω των επικείμενων εκλογών, καθώς μια σειρά τροπολογιών και αλλαγών μπαίνουν από τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατευθείαν νόμος του κράτους, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους ημέτερους και τους εργολαβοδιαπλεκόμενους. Σε διάστημα επτά εργάσιμων ημερών, από την περασμένη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τρίτη, θα ψηφιστούν πέντε νομοσχέδια, των οποίων η βασική αρχή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων εντάσουν τροπολογίες άσχετες τις περισσότερες φορές με το αντικείμενο του αρχικού νομοσχεδίου, προκειμένου να ικανοποιήσουν συμφέροντα υποστηρικτών, επιχειρηματιών και ψηφοφόρων!

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ώρο έχουν κατατεθεί συνολικά 60 τροπολογίες σε τρία νομοσχέδια, νούμερο πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ολομέλεια κατατέθηκαν συνολικά 27 τροπολογίες (βουλευτικές και υπουργικές).

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο δεν έχει προλάβει ακόμα να μπει στην Ολομέλεια, καθώς συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή έχει δεχθεί έως τώρα περι τις 17 τροπολογίες και έπεται συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για το νομοσχέδιο του κ. Μάκη Βορίδη για τα ταξί, το οποίο επίσης μπαίνει στην Ολομέλεια της ερχόμενη εβδομάδα. Έως αυτή την στιγμή έχουν κατατεθεί 15 βουλευτικές τροπολογίες και μια υπουργική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου