Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η ΝΥΜΦΗ.......................ΦΟΤΟΝΟΝΤΑΖ ΓΡΕΚΙ


Economist: ΠαΣοΚ και Ν.Δ θα συγκυβερνήσουν...

Με τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως» η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και εκτιμά πως «οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση», θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων γράφει:
«Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα...
ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή.» Συνολικά μέχρι και δέκα κόμματα μπορεί να καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Πόση αξία θα έχουν όμως;»
Η επιθεώρηση συμπληρώνει ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος».
«Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος συνασπισμός θα είχε ισχυρή πλειοψηφία. Ενδεχομένως αρκετοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στη θέση τους. » Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος μπορεί να πειστεί από τον κ. Σαμαρά να παραμείνει, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Θα ήταν μια διαβεβαίωση στην Ευρώπη ότι η χώρα εξακολουθεί να βαδίζει στο σωστό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου