Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ...



Θρασύτατος και αλαζονικός ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι "Αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουμε είναι η προστασία της ίδιας της χώρας" αναφορικά με το΄ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι χάνουν οριστικά τα λεφτά τους και δεν θα πρέπει να αναμένουν αποζημίωση για το κεφάλαιο που έχασαν λόγω του PSI, όπως είχε δεσμευθεί με δήλωσή του στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος (μην τους ξεχάσουμε και τους δύο στις ερχόμενες εκλογές...).

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του "Σκάι" ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία της ίδιας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 11.000 ιδιώτες φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν κούρεμα των κεφαλαίων που είχαν τοποθετήσει σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου κατά 53,5%. Υπολογίζεται ότι οι ομολογιούχοι στο εσωτερικό κατέχουν ομόλογα αξίας 2,3 δισ.ευρώ, εκ των οποών 1,3 δισ. αγοράστηκαν σε δημόσιες εγγραφές του δημοσίου και ακόμη ένα δισ.ευρώ αποκτήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράς.

Επιπλέον δύο δισ. ευρώ είναι η αξία των ομολόγων που κατέχουν φυσικά πρόσωπα από το εξωτερικό.

Πόσα χάνουν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Με βάση το PSI, ένας ιδιώτης που αγόρασε ομόλογα αξίας 10.000 ευρώ χάνει αμέσως 5350 ευρώ και για τα υπόλοιπα 4650 ευρώ θα λάβει 23 νέα ομόλογα με επιτόκια από 0,6% έως και 3,65% και διάρκεια από έξι μήνες μέχρι και 30 χρόνια.

Με απλά λόγια, μπορεί η ολοκλήρωση του PSI να απέτρεψε μια ελληνική χρεοκοπία, καταστρέφει όμως οικονομικά χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, είτε επειδή εμπιστεύτηκαν την χώρα τους είτε επειδή με αυτό τον τρόπο αποζημιώθηκαν για υπηρεσίες που παρείχαν ή για προϊόντα που πούλησαν σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου