Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο "ΚΑΚΟΣ" ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ μας ταλαιπωρεί


Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Πότε επιτέλους θα τελειώσει ο χειμώνας;
H όψιμη κακοκαιρία που επηρρέασε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες περιορίζεται σταδιακά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Πιο αναλυτικά:
ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε τοπικές βροχές, χιονόνερο αλλά και καταιγίδες από το Βόλο και κάτω, ιδιαίτερα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, τις Σποράδες, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σήμερα το πρωί θα βρέχει στον Βόλο, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας και χιονίζει στα ορεινά από 400 με 500 μέτρα και πάνω ενώ θα βρέχει το πρωί καταρρακτωδώς σε ολόκληρη την Κρήτη. Βροχές περιμένουμε και στις Κυκλάδες ενώ στη Μυτιλήνη περιμένουμε βροχές και χιονόνερο. Χιονονερο θα έχει και η Αττική στα βόρεια προάστια και στα ορεινά του νομού ενώ θα χιονίζει κατα διαστήματα και στην Πάρνηθα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο ενώ σήμερα έχουμε πρόβλημα με τους θυεωλλώδεις ανέμους καθώς οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφορ ιδιαίτερα στο Κάβο Ντόρο, στο Μυρτώο πέλαγος και στη θάλασσα των Κυθήρων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 10 βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 13 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 14 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια προάστια και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά αλλά με τάσεις εξασθένισης και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν τα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 4 εως 8 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Η κακοκαιρία περιορίζεται στα ανατολικά της χώρας δηλαδή στη ανατολική Στερεά, στην Ευβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά αργότερα περιμένουμε βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ αλλά με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αν και θα υπάρξει παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε πρωϊνές συννεφιές με λίγο ψιλοβροχο ή χιονονερο το ξημερώματα στα βορειαανατολικά του νομού αλλά ο καιρος θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε λιακάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι αλλά δε θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ.
ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λιγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Θράκη οποτε δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφορ, αλλά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δηλαδή στη Ρόδο και στην Κάρπαθο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα σε όλο τον νομό με ένα βορειοδυτικό μαϊστράλι 4 με 5 μποφορ και θερμοκρασία από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου.
Οσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες φαινεται πως θα δεχτούμε την άνοιξη που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου