Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


Εδώ πανηγύριζαν για τη χρεωκοπία, στις εσωκομματικές θα κολλήσουν;

Ειδήσεις από τα αποκόμματα
 * Μπεε, Μπενύτο, είσαι τσιφούτης. Αφού αγόρι μου, δεν ελέγχει κανείς τα αποτελέσματα στο μπατσοκ, γιατί να είναι μόνο 230.000 τα γίδια που σε θέλουν; Ξεφτίλα. Τσάμπα δηλαδή έριχναν τα ψηφοδέλτια πέντε, πέντε; Πες ότι σε ψήφισε και σένα 1.000.000, όπως έλεγε ο Γιωργάκης. Εκτός κι αν δε το λες, για να μην πληρώσεις τους απλήρωτους υπαλλήλους στα γραφεία σας. 460.000 ευρώ είναι τρίχες. Ούτε το ένα εκατοστό μίζας βουλευτή. Ξέρεις όμως Μπενύτο, δεν θέλω να σε πικράνω, αλλά στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν και τα υπόλοιπα 8.000.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Οπότε…
Θα μου πείτε,  τι στο καλό πανηγυρίζουν, αφού...
ψήφισε λιγότερο από το 2% του εκλογικού σώματος. Εδώ πανηγύριζαν για τη χρεωκοπία, στις εσωκομματικές θα κολλήσουν;  Άντε πασόκοι με γεια το νέο τσοπάνη. Κάτι μου λέει, ότι θα είναι και ο τελευταίος. Υπομονή πρόβατα το Πάσχα πλησιάζει.
* Αντωνάκη εύγε! Της έδωσες και κατάλαβε της νδ. Παρακαλεί να γυρίσουν εκείνοι που ο ίδιος διέγραψε. Με μπουμπούκο, Βοθρίδη, κλπ, κάνετε ένα νούμερο επιθεώρησης, μούρλια.  Θέλει τώρα, να επιτεθεί στον καημένο. Κατάλαβε, ότι ο καμένος κάνει κόμμα, για να επιστρέψει μετά σαν Σαμαράς στη θέση του Καραμάν Αλί. Όπως ακριβώς έκανες εσύ Αντώνη. Και φεύγουν από παντού χιλιάδες. Δε βλέπω να γίνεσαι Παπαδήμιος. Μα τόση γκαντεμιά ρε παιδί μου. Ούτε o Δρακουμέλ να σε είχε βάλει στο μάτι.
* Τώρα που είπα για το «γουρλή», θυμήθηκα τη Ντόρα. Προσπαθεί να συμμαζέψει τους βουλευτές να μη φύγουν. Αναρωτιέται γιατί δεν τη θέλει ο κόσμος. Ντόρα, θα σου λύσω την απορία: Θα σου πω ένα μυστικό: Δε θα το πιστέψεις, αλλά το μνημόνιο που στηρίζεις, μειώνει μισθούς, κόβει συντάξεις, και υπάρχουν άνθρωποι που έφτασαν να δουλεύουν, για 400 ευρώ. Δεν κάνω πλάκα, στ’ ορκίζομαι. Πως ζούμε; Ζούμε με την ελπίδα, να σας δούμε φυλακή.
* Κόλλυβα παρήγγειλε ο Κρατζαφύρερ. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Να μην μπει στη βουλή αυτός, που κάθισε πάνω του ολόκληρο περιστέρι; Κλαίει απαρηγόρητος στον ώμο του Παπαμιχαήλ. Κάπως έτσι ένιωσε κι ο Χίτλερ, όταν έμπαιναν οι Σοβιετικοί θριαμβευτές στο Βερολίνο. Κουράγιο. Η σάτιρα δε σε ξεχνά.
* Νομίζουν κάποιοι, ότι τα ράσα κάνουν το παπά. Δεν τον κάνουν. Και ο λαός το ξέρει. Το να πεις όχι στο μνημόνιο δεν αρκεί. Πρέπει να το δείξεις και με πράξεις. Μιλάω για διάφορα δήθεν αντιμνημονιακά κόμματα που μαζεύουν αδέσποτους πολιτευτές ή δημοσιογράφους. Αντιμνημονιακός και δεξιός ή «αριστερός» σύμμαχος του κεφαλαίου δεν πάνε μαζί. Είναι, πώς να το πω… Σαν μια εγκυμονούσα σε δίδυμα, να λέει ότι είναι παρθένα. Ε, λιγάκι δύσκολο να συμβεί.
* Επιτέλους βάλτε την Άννα στο στοιχείο της. Ποιο είναι αυτό; Το νερό. Συγκεκριμένα η θάλασσα. Όπου πάει, θάλασσα τα κάνει όλα. Μούσκεμα τα έκανε στο παιδείας και στο νέο υπουργείο λέει να συνεχίσει την παράδοση. Με την Άννα θα δούμε πράγματα και θαύματα. Βάρκες να παίρνουν τα βουνά και η ανάπτυξη να πιάνει πάτο στο βυθό. Πετάξτε τη λοιπόν στη θάλασσα κι αφήστε τη.  
* Λοβέρδε. Ξέρω τσούζει το κράξιμο, αλλά όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Μην κατηγορείς το Σύριζα και το ΚΚΕ, για όσα έκανε τόσα χρόνια το κόμμα σου σαν αντιπολίτευση.  Κοψοχέρηδες είναι αυτοί που σε κυνηγάνε, πρώην ψηφοφόροι σου. Κάτι συνταξιούχοι που τους έκοψες τη σύνταξη και τα φάρμακα, κάτι εργαζόμενοι που έμειναν ανασφάλιστοι... Μην τρέχεις ρε κουτό. Και μην κρύβεσαι. Να σου μιλήσουμε θέλουμε…
* Κι ο Πάγκαλος στενοχωρήθηκε από το γιουχάισμα. Αφού λέει να αρχίσει δίαιτα. Να κόψει τις σαλάτες που τον παχαίνουν και να αρχίσει τα άπαχα κοκορέτσια. Όχι Θόδωρε, δεν σε ζηλεύουν για το «πνεύμα» σου. Γιατί τους τρως όλο το φαΐ, εσύ και οι υπόλοιποι βουλευτές, γι αυτό σε κυνηγάνε. Σε βλέπουν έτσι και σε περνάνε για γουρουνόπουλο. Έτσι εξηγούνται και οι σούβλες.
* Κατά τα άλλα, η Ελλάδα τραβά προς τη λόξα, παρέα με τους χούλιγκαν των γηπέδων και τους μπάτσους να βαράνε. Η στρογγυλή θεά προσφέρει θέαμα, αφού δεν υπάρχει πλέον άρτος. Τόση μπάλα και δημοκρατία, από τη χούντα έχουμε να δούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου