Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΣΙΩΠΗ ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ.................


Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί σε πολλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011. Ως αποτέλεσμα εξυπηρετούνται μόνο τα....





επείγοντα περιστατικά. Ειδικότερα, επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Αγιοι Ανάργυροι, Αγία Ολγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει ειδικευόμενοι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.

Αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά ΕΙΝΑΠ από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, αύριο συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Έτσι αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προγραμματίζουν 4ωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, έχουν αποφασίσει 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου