Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ


Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ: "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ


Πρωτοφανής κινητοποίηση για να αποφευχθούν επεισόδια σε βάρος πολιτικών 

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πρόσφατα ανέλαβε για τρίτη κατά σειρά φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και του αναβαπτισμένου πλέον πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Ελευθέριου Οικονόμου που έγινε υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο καταστρώθηκε ένα δίχως προηγούμενο σε σύλληψη σχέδιο για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για να μην φάνε γιαούρτια αυγά και πέτρες οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί τους συνεργάτες της Νέας Δημοκρατίας. 

Γνωρίζοντας την αγανάκτηση του κόσμου εξαιτίας των φρικτών οικονομικών μέτρων αποφασίσθηκε να κινητοποιηθούν τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη διάρκεια του διήμερου 24 και 25 Μαρτίου για να αντιμετωπισθούν οι χιλιάδες των διαδηλωτών ώστε να μην φτάσουν στην εξέδρα των επισήμων. 

Έτσι αποφασίσθηκε οι κοριοί και τα έξι γνωστά βαλιτσάκια που έχει η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να μπουν άμεσα σε λειτουργία ώστε να παρακολουθούνται δεκάδες ύποπτοι τόσο του ακροδεξιού χώρου όσο και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και των γνωστών ομάδων των Εξαρχείων. 

Μάλιστα είναι τόσος ο φόβος που διακατέχει την κυβέρνηση Παπαδήμου για πιθανά επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ώστε αποφασίσθηκε στη σύσκεψη να διακοπούν όλες οι άδειες των αστυνομικών. 

Μάλιστα για πρώτη φορά η ΕΥΠ θα έχει ενεργό συμμετοχή ώστε οι αστυνομικοί και οι πράκτορές της να αλωνίζουν εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χώρο των επισήμων θα μπορέσουν να φτάσουν μόνο οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών με προσκλήσεις ώστε να είναι υπό πλήρη έλεγχο από την αστυνομία. 

Την ίδια στιγμή με διαταγή του Αττικάρχη όλοι οι διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών και κυρίως των Αστυνομικών Τμημάτων των Τμημάτων Ασφαλείας αλλά και άλλων υπηρεσιών το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν μέσα στις υπηρεσίες τους μόνο το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό. 

Όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στους δρόμους για μέτρα ασφαλείας. 

Ο φόβος που διακατέχει την κυβέρνηση και κυρίως τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ είναι τέτοιος ώστε να μην κάνουν καμία κίνηση χωρίς τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας. 

Η τακτική που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και κυρίως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη είναι ανάλογη με τα μέτρα που λαμβάνονται σε επετείους Πολυτεχνείου. 

Όμως αυτή τη φορά θα ξεπεραστούν μια που περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΥΠ θα χρησιμοποιηθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου. 

Κυρίως όμως η μάχη θα δοθεί στην παρακολούθηση των τηλεφώνων όλων όσων θεωρούνται ύποπτοι για πιθανά επεισόδια εκείνη τη μέρα. 

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα είναι σε ετοιμότητα για να χτυπήσουν με δακρυγόνα αλλά και με τα γκλόμπς όσους προσπαθήσουν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων. 

Άλλωστε οι αστυνομικοί θα έχουν εντολές ώστε να κάνουν προληπτικούς σωματικούς ελέγχους σε καθένα που θα τον θεωρούν ύποπτο αλλά και να του κάνουν ακόμα και προσαγωγή στην Ασφάλεια Αττικής. 

Ούτως ή άλλως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεχάσει τα κωμικοτραγικά γεγονότα στην Θεσσαλονίκη στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. 

Τότε χάρη στην ψυχραιμία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Τρύφωνα Κούκιου δεν θρηνήσαμε θύματα.

OTI KAI NA ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ... Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου