Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΕΜΟΥΛΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ


Ξέσκισαν τα δημόσια και κοινοτικά κονδύλια με μαϊμού ΙΕΚ τα χοντρολαμόγια



Γόνοι πολιτικών οικογενειών και πρώην γενικοί διευθυντές κομμάτων, «λεηλάτησαν» εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία, αντί να καταλήξουν σε πληρωμές για ώρες εκπαιδευτικής διδασκαλίας, κατέληξαν στην τσέπη ιδιωτών για μαθήματα-μαϊμού σε ΙΕΚ και σεμινάρια τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, που συμμετείχαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, φθάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν -εγγράφως- απροκάλυπτες απόπειρες συγκάλυψης της υπόθεσης για τον λόγο ότι ανάμεσα στους εμπλεκομένους βρίσκονται στελέχη του δημόσιου βίου της χώρας, πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπάλληλοι του ίδιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου, οι οικονομικοί επιθεωρητές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκαν διώξεις εναντίον 34 συνολικά προσώπων. Η λίστα των κατηγορουμένων είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η βαρύτητα των ονομάτων που εμπλέκονται και κατηγορούνται σήμερα για κακουργήματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι:
- Διονύσιος Αρσένης, γιος του πρώην υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη
- Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και γενικός διευθυντής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πολυτίμη Βαμβύλη-Παπακωνσταντίνου, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- Λαμπρινή Βαμβύλη, κουνιάδα του κ. Παπακωνσταντίνου
- Αικατερίνη Κουμλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας (περίοδο 2000-2004) Πέτρου Ευθυμίου
- Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Παναγιώτης Μαΐστρος, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Γεώργιος Κοκοβός, πρώην διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ. (η σύζυγός του είναι στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου)
- Θόδωρος Χρονόπουλος
- Ευθύμιος Πατσούρης
- Γεώργιος Χαραλαμπίδης, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Οικονομικού στον Ο.Ε.Ε.Κ.
- Μαρία Λουρίδα, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικού του Ο.Ε.Ε.Κ.
- Δημήτριος Καραχάλιος.
Εκτός από τους προαναφερθέντες, κατηγορούνται, επίσης, και οι: Ολύμπιος Δαφέρμος, Σπυριδούλα Καπώνη, Νικόλαος Πρίντεζης, Κώστας Μυστριώτης, Δημ. Τσελεπής, Νικολέτα Σακολιά, Κώστας Τσολακίδης, Λουκάς Ζαχείλας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Αικατερίνη Ντασκαγιάννη, Όλγα Καφετζοπούλου, Παναγιώτης Αντωνίου, Κώστας Κατσίμπας, Γεώργιος Στρατηγάκης, Χρίστος Γαρδικλής, Αναστάσιος Κωτσιόπουλος, Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Μαρινοπούλου και Άννα Σταμούλου, κ.τ.λ..
Οι διώξεις για εννέα πρόσωπα αφορούν στα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στις ανωτέρω πράξεις.
Οι διαπιστώσεις των πορισμάτων που συνέταξε προκαλούν σοκ.
Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Πολυτίμη Βαμβύλη, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, είχε υπογράψει συμβάσεις με δημόσια Ι.Ε.Κ. για διδασκαλία 10 διαφορετικών μαθημάτων που απαιτούσαν κατοχή αντίστοιχων τίτλων πανεπιστημιακού επιπέδου. Μοναδικό της προσόν, βέβαια, ήταν το απολυτήριο Λυκείου.
Ο Διονύσιος Αρσένης, την περίοδο υπουργίας του πατέρα του, ήταν ειδικός σύμβουλος του πρώην προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. και νυν κατηγορούμενου Γεράσιμου Σαπουντζόγλου. Το ίδιο διάστημα, όμως, εμφανιζόταν να απασχολείται σαν εκπαιδευτής και στα Ι.Ε.Κ. Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, διδάσκοντας από ηλεκτρονικά της ειδικότητας «χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας» μέχρι και «Αργυροχρυσοχοΐα- Ωρολογοποιΐα». Ο ίδιος, βέβαια, έχει σπουδάσει Οικονομολόγος!
Εντυπωσιακή ήταν και η επαγγελματική πολυδιάσπαση της κυρίας Αικατερίνης Κουμλίδου. Λίγο αφότου ο κ. Πέτρος Ευθυμίου διαδέχθηκε τον Γεράσιμο Αρσένη στο Υπουργείο Παιδείας, η κυρία Κουμλίδου ορίστηκε διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου. Από την 1 Ιουλίου του 2000 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου λάμβανε 500.400 δρχ. τον μήνα και 156.890 αποζημιώσεις υπερωριών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2001 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2001 λάμβανε 516.040 και 162.120 αντίστοιχα.
Η κυρία Κουμλίδου είχε πλήρη απασχόληση στο γραφείο του κ. Ευθυμίου, όπου εργαζόταν και τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Τουλάχιστον για αυτά πληρωνόταν. Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2002 απασχολούνταν και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από το οποίο πήρε ετήσια αποζημίωση 1,4 εκατ. δρχ. (το 2000) και 2.641 ευρώ το 2001.
Παράλληλα, η κυρία Κουμλίδου διορίσθηκε και στη θέση του ειδικού συμβούλου του Οργανισμού, με απόφαση του κ. Παναγιώτη Μαΐστρου, (Σεπτέμβριος 2000), ενώ ένα μήνα νωρίτερα είχε ορισθεί και διευθύντρια στο Ι.Ε.Κ. Σίνδου! Πανταχού παρούσα, με το πόρισμα να αναφέρει ότι «ήταν και χρονικά αδύνατη η απασχόλησή της στον Ο.Ε.Ε.Κ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου