Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

κούρεμα στην σειρά με την ψιλή θα μας κάνουν. μαυρίστε τους



Και τώρα ... κουρεύουν εμάς! Φόροι φωτιά σε ακίνητα, ρεύμα, καύσιμα, φάρμακα

από news it
- Από Ιούνιο η νέα φοροκαταιγίδα παντού
- Μειώνουν φοροαπαλλαγές αυξάνουν ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ
- Και στο βάθος... νέες περικοπές μισθών-συντάξεωνΩς γνωστόν... το “κούρεμα” στα κρατικά χρέη θα το πληρώσουν οι πολίτες. Ο λογαριασμός έρχεται μάλιστα πριν καν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε ... τον πρώτο. Μετά τις πρώτες περικοπές, έρχονται οι νέες, όμως οι φόροι θα είναι αυτοί που θα ... ματώσουν την τσέπη όλων.
Αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και ο ΦΠΑ δηλαδή σε:
Καύσιμα
Τρόφιμα
Φάρμακα
Ποτά
Τσιγάρα
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει και αυξήσεις στο ρεύμα
Ταυτόχρονα όμως και φυσικά πάντα μετά τις εκλογές, για ευνόητους λόγους, έρχονται οι νέες περικοπές σε επιδόματα που θα φτάσουν και το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου που είχαν εξαιρεθεί ως τώρα.
Με το επόμενο μέτρων αναμένεται να θεσπιστούν αυστηρότεροι κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, να ακυρωθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να γίνει ανακατανομή του προσωπικού με προσόντα σε χώρους προτεραιότητας.
Όλα δείχνουν πως πάμε σε ριζική αλλαγή στο ασφαλιστικό με ταυτόχρονη μείωση κύριων συντάξεων και αλλαγές στα όρια ηλικίας καθώς και μόνη η μείωση των εισφορών κατά περίπου 3% με την ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας αρκούν μετά το κούρεμα να φέρουν τα ταμεία προ ενός κραχ.
Με το νέο πακέτο μέτρων δεν αποκλείεται να δούμε και την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, με πρώτους να μπαίνουν στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.
Οι φοροαπαλλαγές θα θα πρέπει να θεωρηθούν παρελθόν για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, αφού θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.
Όλα αυτά πριν έρθει η νέα αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πάψει να ισχύει ο μειωμένος φόρος, ενώ ήδη από το καλοκαίρι θα έχουν καταργηθεί οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ. Όλα δείχνουν πως ως προς τον ΦΠΑ πάμε σε μια μείωση του κανονικού συντελεστή από το 23% στο 18% ή 19%,ώστε να καταργηθεί ο πολύ χαμηλός συντελεστής 6,5% καθώς και ο μειωμένος κατά 30% που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι φυσικά θα τάσουν στο ποσοστό του κανονικού.
Η αγορά ακινήτων, άμεσα συνδεδεμένη με την οικοδομή και τουλάχιστον 230 επαγγέλματα, θα δεχθεί και νέο πλήγμα με την αύξηση 25% - 30% των αντικειμενικών αξιών, την ενοποίηση όλων των φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα, αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση με 20% των εισοδημάτων από ενοίκια.
Μόνο θετικό μέτρο αναμένεται να είναι η μείωση της φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων στο 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου