Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΦΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗ , ΟΕ.....



Ποινική δίωξη στους αδελφούς Ψωμιάδη για τα "45άρια"

Ποινική  δίωξη στους αδελφούς Ψωμιάδη για τα "45άρια" : Νέες δικαστικές περιπέτειες ανακύπτουν για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδερφό του Διονύση μετά την άσκηση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος


  Νέες δικαστικές περιπέτειες ανακύπτουν για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδερφό του Διονύση μετά την άσκηση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», έργα τα οποία η πρώην Νομαρχία ανέθετε απευθείας σε εργολάβους στήνοντας πρόχειρους διαγωνισμούς. Ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας άσκησε εις βάρος των αδελφών Ψωμιάδη κακουργηματικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, τα μεγάλα έργα της πρώην Νομαρχίας «έσπαζαν» σε μικρότερα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (γι' αυτό και «45άρια»). Στη συνέχεια, αντί να προκηρυχτούν ανοιχτές δημοπρασίες όπου παρέχονται μεγάλες εκπτώσεις από τους εργολάβους (25% έως 40%), με τη μέθοδο του «σπασίματος» του έργου οι εκπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 2-4%, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο τουλάχιστον κατά 4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου