Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ


Την ποινική δίωξη Λαυρεντιάδη ζητά ο Εισαγγελέας

Βαρύτατες κατηγορίες ζητά να απαγγελθούν σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 25 προσώπων, ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρίες που σχετίζονταν αμέσως ή εμμέσως με τον επιχειρηματία. Με πολυσέλιδο....




πόρισμα που έστειλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που διενέργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επίμαχων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Βάση του, 110 σελίδων, εισαγγελικού πορίσματος: 

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέσσερα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank και 15 ιδιοκτήτες εταιριών που έλαβαν τα επίμαχα δάνεια 701 εκατομμυρίων, πρέπει να διωχθούν για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου με 1608/50 "περί καταχραστών δημοσίου χρήματος" και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Δραγάτσης ζητά να ασκηθεί επιπλέον δίωξη στον κ. Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της υπεξαίρεσης που αφορά ποσό 54 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ζητά να διωχθούν για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση από παράνομη δραστηριότητα», έξι πρόσωπα- υπάλληλοι της εταιρίας ALAPIS.

Ο κ. Δραγάτσης ουσιαστικά διαχωρίζει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την εταιρία Vosivon, με εκπρόσωπο γνωστό επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών και στο πόρισμά του ζητά η υπόθεση να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών ώστε να ελεγχθεί αν τίθεται θέμα διερεύνησης του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών. 

Έγκυρες πηγές του Εφετείου τονίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν προκύπτει να συνδέεται με την υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα του κ. Δραγάτση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο πλαίσιο της εξέτασης της υπόθεσης ο ερευνώμενος επιχειρηματίας "επέστρεψε" στην τράπεζα 51 εκατομμύρια προ μηνών, ενώ έχουν δεσμευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πληροφορίες ήθελαν τους εκπροσώπους του επιχειρηματία να διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Λαυρεντιάδης προτίθεται να επιστρέψει στην τράπεζα 74 εκατομμύρια ευρώ και ότι με την έκδοση εγγυητικών που θα προσκόμιζε, το συνολικώς καταβλητέο ποσό θα έφθανε τα 100 εκατομμύρια.

Η φημολογούμενη, όμως, πρόθεση του επιχειρηματία φαίνεται να ήταν σε συνάρτηση με την αποδέσμευση των χρημάτων της Ελβετίας, που λέγεται ότι ζήτησε προχθές, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά η Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου