Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΑΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ


«Δεν έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό έλληνες βουλευτές»

«Δεν υπάρχουν έλληνες βουλευτές, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα, που να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό». Αυτό τονίζει, σε απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής....




Νόρμπερτ Λάμερτ, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του προς τον κ. Λάμερτ διευκρινίζει ακόμα ότι η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σύζυγο βουλευτή, ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Πετσάλνικος αφού αναφέρει ότι «εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», συμπληρώνει ότι και ο ίδιος ο κ. Λάμερτ «γνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός», ενώ υπενθυμίζει τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί 15 βουλευτών με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες που αφορούν στην παροχή εξουσιοδότησης των ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου