Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΡΑΒΟ


402 αυτοκτονίες λόγω Μνημονίου αποτράπηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού της ΕΛΑΣ

Yπάρχουν κάποια πράγματα που λειτουργούν ακόμα σε αυτή τη χώρα και βέβαια είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, έστω με μύρια όσα προβλήματα: Στις φωτεινές εξαιρέσεις ανήκει η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μέχρι στιγμής οι σωτήριες παρεμβάσεις της Υποδιεύθυνσης....





Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπούν 402 αυτοκτονίες, νέων κατά κανόνα ανθρώπων σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι νέοι αυτοί άνθρωποι στην πλειοψηφία τους είχαν καταρρέυσει ψυχικά, επειδή είτε είχαν απολυθεί από τις δουλειές τους και δεν μπορούσαν να βρούν αλλού δουλειά, είτε είχαν φτάσει στο έσχατο όριο εξαθλίωσης και πραγματικά πεινασμένοι και περιθωριοποιημένοι είχαν αποφασίσει να δώσουν ένα τέλος στη ζωή τους μην μπορώντας να ζήσουν στην Ελλάδα του 2012. 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο, που υπογράφηκε στις 6 Μαρτίου από τον τέως υπουργό Χρήστο Παπουτσή, «η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις ατόμων που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω του διαδικτύου, σε συνεργασία με ψυχολόγους και έως σήμερα έχουν προληφθεί 402 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, οι οποίοι εξεδήλωσαν την πρόθεση».

Να πουμε ότι σε ένα κόσμο όπου το ηλεκτρονικό έγκλημα μπορεί να απορρυθμίσει και να καταστρέψει ολόκληρες κοινωνίες, η μοναδική ασπίδα της χώρας είναι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

To ερώτημα είναι κατά πόσο έχει προχωρήσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο τομέα της κυβερνοασφάλειας που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα εθνικής ασφάλειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου