Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ

Από το Γραφείο Τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" ανακοινώνεται η ακόλουθη δήλωση της Προέδρου του κόμματος, Λούκας Τ. Κατσέλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29/03/12

Λούκα Κατσέλη: Οργανωμένα συμφέροντα υπερισχύουν των κυβερνητικών αποφάσεων

Η απόσυρση άρον-άρον, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, διατάξεων  για την προστασία των καταναλωτών, οι οποίες διευκόλυναν την εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς και διατάξεων που ενίσχυαν τη διαφάνεια και ενημέρωση στην ασφαλιστική αγορά,  από νομοσχέδιο που ήδη είχε κατατεθεί στη Βουλή, δείχνει ότι, δυστυχώς, οι θέσεις συγκεκριμένων οργανωμένων συμφερόντων  υπερισχύουν κυβερνητικών αποφάσεων.
Με πρόσχημα τη διατύπωση γνώμης από την  ΕΚΤ για ζητήματα που άπτονται της προστασίας των καταναλωτών και διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά για τα οποία η ΕΚΤ δεν έχει αρμοδιότητα, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι την πραγματική εξουσία ασκούν οικονομικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στους πολίτες εάν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον η αν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου