Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

τα πήραν πίσω λόγω εκλογών και το ονομάζουν "για την αξιοπιστια του Κράτους"


Αποσύρεται η διάταξη φορολόγησης των ημιυπαίθριων

Διαβάστε τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, για την φορολογική επιβάρυνση των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων χώρων
Την απόσυρση της διάταξης, σύμφωνα με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά, όσοι ανταποκρίθηκαν στο "κάλεσμα" της κυβέρνησης και τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους χώρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε, πως προτίθεται να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, για λόγους "αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί, ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο".
"Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση", είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, "πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποσύρονται και οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή.
"Έτσι", καταλήγει η ανακοίνωση, "το υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στον διάλογο για το νέο φορολογικό σύστημα", ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, σοφίτες, πατάρια και υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με το νόμο περί αυθαιρέτων θα μετρούν στα τεκμήρια διαβίωσης και ως βοηθητικοί χώροι, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών, των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το ν.4014/2011, ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.
  ΑΙΧΜΗ : Που να γελάσει ο Έλληνας; Στο ότι αφήνουν και χτίζουν τους υπαίθρους χώρους και μετά του νομιμοποιούν; Στο ότι κάθε φορά αυτό γίνεται από ένα λωποδυτικό Κράτος λωποδυτών; ¨Η μήπως το ότι πήραν πίσω το νομοσχέδιο προεκλογικά και όχι για την αξιοπιστία του Κράτους . Ποιά αξιοπιστία; Την λωποδυσίαεννοούν.                           Ευτυχώς που γιορτάσομε την 25η  Μαρτίου για την ελευθερία από το ραγιαδισμό και την κουτοπονηριά, προς του Τούρκους, για λόγους επιβίωσης!!! Ε έχει περάσει στο ντι ε νεϊ του Έλληνα και του Κράτους! Τι περιμένεις να φύγει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου