Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΟΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ


Το μνημόνιο-2 μας «έσωσε», Επειγόντως στο μνημόνιο-3!.


 Ακόμα δεν κόπασαν οι πανηγυρισμοί για την «σωτηρία» της χώρας.
Ακόμα δεν άρχισαν οι αναστεναγμοί για τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί…
 Και η αναγγελία του τρίτου πακέτου ύψους 50δις έκανε την εμφάνισή της.
 Θα μας ξανασώσουνε!!!
Με νέα μέτρα…. Με νέους φόρους, νέα χαράτσια, νέα αφαίμαξη.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί από τον πρώτο μήνα του έτους κατά 1,3 δισ. ευρώ (450 εκατ. μείον τα έσοδα και 900 εκατ. πάνω οι δαπάνες).
 1,3 δίς έλλειμα από τον πρώτο μήνα! Τον πρώτο μήνα του πρώτου έτους, που θα είχαμε… «πρωτογενές πλεόνασμα» !. Το θυμάστε που το έλεγε με 42654 δικές του λέξεις ο Συντ. Ευάγγελος Βενιζέλος;. – το Συντ. σημαίνει συνταγματολόγος είπαμε.. όχι συνταγματάρχης -.
 Θυμάστε τα επιχειρήματα που κατά καιρούς μας έλεγαν τα πρασινογάλαζα παπαγαλάκια; Μας
σώσανε.. στέλνοντας μας μετανάστες, εξαπολύοντας φόρους, τον έναν πίσω από τον άλλον. Παίρνοντας την υπόσχεση της Ευρωπαϊκής σύγκλισης – το θυμάστε; Ευρωπαϊκή σύγκλοση σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές – και μετατρέποντας την σε Ευρωπαϊκή απόκλιση. Σύγκλιση με την Βουλγαρία.  
 Υπέγραψαν να εξομοιωθούν οι μισθοί μας στην επόμενη δεκαετία, με του μισθούς και συντάξεις της Βουλγαρίας. 145 ευρώ μισθός, 125 ευρώ συντάξεις.
 Υπέγραψαν, να πληρώνουν τοκογλύφους και να κλείνουν νοσοκομεία!. Να  κλείνουν σχολεία, να κλείνουν επιχειρήσεις, να ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο!. Υπέγραψαν…
 Και τώρα πρέπει να ξαναυπογράψουν!.  Και είναι πλέον υποχρεωμένοι  λέει να καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό!, κατάργηση αποζημιώσεων, εφάπαξ…
Παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. ‘Οτιι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί νέα, σκληρά μέτρα. Βάζουν το μαχαίρι όλο και πιο βαθιά στη πληγή που έχουν ανοίξει. 
Μας χρεοκόπησαν, και μυαλό δε βάζουν.  Το μόνο που σκέφτονται είναι η συγκυβέρνηση. Πώς θα τα βρουν και πώς θα τους βγουν τα ποσοστά, για να πάρουν υπουργεία!.
  Και όμως ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Η κοινωνία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη λύση. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, και ασχολείται απλά με την «διακόσμηση του οίκου του»,,, θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου