Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ Γ.Γ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ στο Καρβελά Γλυφάδας

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΤΕΣ απευθύνει ο πρωην αντιδήμαρχος Οικονομικών  και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γλυφάδας κ. Δημήτρης Καραπάνος που αφορά την αγορά δύο οικοπέδων αντί του ποσού 8.779.494 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στο 73 % των 12.000.000 εκ ευρώ ποσού συγκεντρωμένου για το πράσινο της πόλης από τα ανταποδοτικά τέλη πρασινόσημο) για την αναβάθμιση της ήδη περιβαλλοντικά αναβαθμισμένης Τερψιθέας.

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Με τις υπ’ αριθμ. 371 και 372 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσφατα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αγορά δύο γειτονικών μεταξύ των οικοπέδων συνολικής επιφανείας 6.805 τ.μ. και συνολικής αξίας 8.889.494 ευρώ με τιμή αγοράς 1290 ευρω το τ.μ.


Τα οικόπεδα βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα 477 και 464 στην  περιοχή Καρβελά κατά σύμπτωση στο ίδιο Ο.Τ 477 το 2008 , πριν την σημερινή απραξία και κάμψη της κτηματαγοράς, ο Δήμος αγόρασε ένα στρέμμα με 1050 ευρώ το τ.μ. ήτοι σήμερα αγόρασε 23% ακριβότερα, χωρίς αυτό να δικαιολογείται.


Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν με την περιορισμένης διαφάνειας διαδικασία της απευθείας αγοράς, την οποία επιτρέπει ο Νομός μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις  ταυτόχρονα, οι οποίες όμως εδώ δεν υφίστανται. Ο Νόμος γενικώς απαιτεί να τηρείται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Την μόνη απολύτως διαφανή διαδικασία, διασφαλίζουσα το Δημόσιο συμφέρον, χωρίς παράλληλα να παραβλάπτεται το αποδεδειγμένα έννομο συμφέρον τρίτων ιδιωτών. Αυτήν την διαδικασία πρόκρινε και αποφάσισε απολύτως σύννομα πέρυσι το Αύγουστο  το Δ.Σ με τις υπ΄ τις αριθ. 359 και 360 αποφάσεις του, δια να περιέλθουν τα οικόπεδα αυτά στον Δήμο. Μάλιστα τις αποφάσεις αυτές οι «φερόμενοι» ως ιδιοκτήτες των οικοπέδων προσέβαλαν με προσφυγές των οι οποίες όμως απερρίφθησαν. Οι σύννομες αυτές αποφάσεις ουδέποτε μέχρι σήμερα ανακλήθηκαν από τον Δήμο και μάλιστα έχουν δεσμευτεί στο προϋπολογισμό του Δήμου 9.000.000 ευρώ περίπου για την υλοποίηση των!!!


Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που ελήφθησαν οι παραπάνω καταφανώς η σύννομες αποφάσεις απ΄ ευθείας αγοράς, συνέβηκαν πολλά  απαράδεκτα γεγονότα που δεν τιμούν το κύρος των διαδικασιών, του αξιώματος του Δημοτικού άρχοντα και του Δημοτικού Συμβουλίου ως οργάνου τοπικής Διοίκησης.


Λυπάμαι βαθύτατα για τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίστηκα μετά την από 11-11 2011, Ανοικτή επιστολή μου προς τον Δήμαρχο, την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.


Για όλους αυτούς τους λόγους, και αρκετούς άλλους, όπως π.χ. το προφανές άδικον και αντισυνταγματικό της διαθέσεως του 73% των 2.00.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν ανταποδοτικά (πρασινόσημο) από όλους τους Γλυφδιώτες επί πολλά χρόνια, υπέρ μίας περιοχής ήδη περιβαλλοντολογικά αναβαθμισμένης, σε σύγκριση με άλλες πολυπληθέστερες και καταφανέστατα υποβαθμισμένες, ως π.χ η Τερψιθέα, κατέθεσα χθες προσφυγή ακύρωσης των αποφάσεων αυτών, ενώπιον του Γ. Γραμματέα Αττικής με το αίτημα να αποφανθεί και επί των επτά προβαλλομένων εκ μέρους μου λόγων ακυρότητας. Ζήτησα επίσης , εάν δεν του επαρκεί το δίμηνο του Νόμου, να διατάξει την αναστολή εκτελέσεων των προσβαλλομένων αποφάσεων, ώστε να μην επισυμβεί η σιωπηρή έγκριση αυτών,
                                                 Δημήτριος Καραπάνος


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εθελοντές  πυρόσβεσης
Δεν φτάνει που οι εθελοντές για την πυρόσβεσης στον Υμηττό με δική τους αυταπάρνηση φυλάνε το βουνό από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή τα ακούνε και όλας.


Οι εθελοντές τους ενόχλησαν!!!!
Κάτοικοι της περιοχής της Γλυφάδας όπου είναι το πυροφυλάκιο παραπονούνται ότι ενοχλούνται από την φασαρία και τα σκουπίδια που αφήνουν οι εθελοντές πυροφύλακες.
Μήπως είναι καλύτερα να εγκαταλείψουν την περιοχή, και όταν έρθουν οι εμπρηστές  το καλοκαιράκι, να πάρουν φωτιά όλοι μαζί βουνό και σπίτια!!! Αν είναι δυνατό τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την πόλη και σ’ αυτήν την χώρα!!!!



Δεν έχουν, δεν πληρώνουν
Φώναζαν γονείς στο δημοτικό συμβούλιο για τα τροφεία στους παιδικούς, ότι δεν έχουν να τα πληρώσουν και ζητούσαν να απαλλαχθούν.
Τους παρέπεμψαν, ότι θα το εξετάσουν το θέμα. Ευελπιστούμε ότι τα παιδιά μέχρι τότε δεν θα μείνουν νηστικά.
 Αλλά, υπάρχει λύση. Ας κόψει ο δήμος τους μισθούς σε όσους έχει προσλάβει με αμοιβή σε θέσεις που έχει την δυνατότητα να μην καλύψει π.χ οι σύμβουλοι, οι οποίοι προσλαμβάνονται στους Δήμους και τα Υπουργεία σωρηδόν και με κριτήρια ( αστα να μην τα λέμε…) και  την «μισθοληψία»!!              (που είσαι Ευρώπη και Δ.Ν.Τ να δεις τι γίνεται ακόμη στη χώρα από τους ελληνάρες)  και ας εξετάσει η ΚΑΠΑ του Δήμου, ποιοι γονείς πράγματι δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφία!!

Αρχής απούσης παν συμβούλιο «μούγγα» 
Στο τελευταίο Συμβούλιο απουσίαζε ο Δήμαρχος και ο κ. Βαρβιτσίωτης. Αρχής λοιπόν μη παρούσης όλα ήταν συγκαταβατικά εκτός του ότι ο κ. Καραπάνος πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, και ως εκ της θέσεως του αυτής , την οποία σήμερα πήρε η κόρη του ενός εκ των αδελφών ιδοκτητών, μοίρασε την ανακοίνωση ότι προχωρεί σε προσφυγή στον ΓΓ Αττικής για την ακυρότητα της αγοράς οικοπέδων με το ο πρασινόσημο των δημοτών  να μειώνεται με μία αγορά αξίας μεγάλου ποσού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου