Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????



Πεπόνης, Τέλλογλου, Σάλλας και η εντυπωσιακή διευθύντρια της Πειραιώς Ζακύνθου, κ. Αγούλου: Υπεξαίρεση 43 + 242 εκατ. ευρώ, όταν αντιπρόεδρος ήταν ο Προβόπουλος, -by the way

Τελικά, δεν είμαι και ο μόνος που έχω αναφερθεί στη Πειραιώς — Πάλι στο Μώλυ, την ίδια μέρα 22-1-2012, μπορούμε να διαβάσουμε:
 === ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το έγγραφο του εισαγγελέα Γ. Πεπόνη για την Τράπεζα Πειραιώς. Ποιος ο ρόλος του Τάσου Τέλογλου;
  === Δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες, «ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος» που έκανε »παρέμβαση» στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, είναι ο Τάσος Τέλλογλου…

 === Ούτε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στα παρασκήνια της έρευνας των οικονομικών σκανδάλων από τους Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, αφορούσε την υπεράσπιση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
=== Ωστόσο, πιστεύουμε, ότι – εδώ και τώρα – είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγουοφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.
=== Να δημοσιοποιήσουν, δηλαδή, επίσημα τόσο το όνομα του δημοσιογράφου, όσο και το όνομα του τραπεζίτη για τον οποίο ενδιαφερόταν.
=== Και τούτο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η προστασία του δημόσιου συμφέροντος πρέπει να υπερτερεί της προστασίας των όποιων προσωπικών δεδομένων.
=== Θα πρέπει ακόμα να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη απονέμεται στο όνομα του Ελληνικού λαού.
=== Επομένως, με ποιο τρόπο οι πολίτες θα πληροφορηθούν αν τελικά οι φερόμενες ως απειλές Τέλλογλου… έπιασαν τόπο ή όχι;
Με ποιο δικαίωμα άραγε οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αποκρύπτουν από τις ένορκες καταθέσεις τους – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – τα ονόματα του δημοσιογράφου και του τραπεζίτη;
Δημόσιο λειτούργημα ασκούν και όχι ιδιωτικό έργο.
Αν τα ονόματα είναι πράγματι, αυτό του Τάσου Τέλλογλου και εκείνο του Μιχάλη Σάλλα, η υπόθεση παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Αν πάλι όχι, δυό γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής διασύρρονται άδικα και έχουν δοθεί βορά στις κανιβαλικές διαθέσεις κάποιων, στο διαδίκτυο.
Το έγγραφο – βόμβα του Γ. Πεπόνη
Το directnews.gr αποκαλύπτει ωστόσο σήμερα ότι στο γραφείο του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, κατατέθηκαν πράγματι τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο ενυπόγραφες καταγγελίες, που αφορούσαν παράνομες δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς σε offshore εταιρείες – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες – οι οποίες ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και σε μέλη των οικογενειών τους.

Το έγγραφο το οποίο φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Μετά και τη σημερινή αποκάλυψη νομίζουμε ότι κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει το δικαίωμα να εξακολουθεί να σιωπά, μιλώντας γενικά και αόριστα περί… εγκρίτων δημοσιογράφων και οικονομικών παραγόντων.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει αυτή η δυσώδης υπόθεση.
Την παραπάνω καταγγελία έχει κάνει η κυρία Αγγελική Αγούλου, διευθύντρια της Πειραιώς στην Ζάκυνθο. Ας δούμε αυτή την ιστορία με την σειρά:
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011
Απάντηση της πρώην Δ/ντριας της Πειραιώς, Αγγελικής Αγούλου, στη μήνυση του Δημάρχου
Από τον ημερήσιο τοπικό τύπο, έγγραφο και ηλεκτρονικό, πληροφορήθηκα, ότι ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στυλιανός Μποζίκης, υπέβαλε μήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, για αδικήματα σχετιζόμενα με τις πλαστογραφίες των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη των δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς. Μετ’ εκπλήξεως διαπίστωσα ότι μεταξύ των μηνυομένων προσώπων, αναφέρομαι και η ίδια, ως διευθύντρια του τοπικού υποκαταστήματος της προμνησθείσας τράπεζας, κατά τον χρόνο λήψεως των δανείων. Ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, ο οποίος κατά τις δηλώσεις του, εμφανίζεται ο ίδιος, μαζί με τον κ. Γ.Μπετίνη, συντάκτης της μηνύσεως, θα έπρεπε να γνωρίζει τ’ ακόλουθα:
1. Η ίδια η τράπεζα έχει παραδεχτεί κατ’ επανάληψη, ότι ουδεμία εμπλοκή είχα η ίδια στην έγκριση των δανείων του Δήμου Ζακυνθίων, ως διευθύντρια του τοπικού υποκαταστήματος, αφού την διεκπεραίωση του φακέλου και την έγκριση του δανείου, είχε αναλάβει αποκλειστικά η Περιφερειακή Διεύθυνση της τράπεζας στην Αθήνα, δια των διευθυντών Χ. Παπαγιαννόπουλου και I. Παπαδόπουλου.
2. Μάλιστα στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, ο κ. Χρήστος Παπαγιαννόπουλος χωρίς περιστροφές αποδέχτηκε, ότι αποκλειστικά ο ίδιος ήταν ο χειριστής του προαναφερομένου δανείου, εις το οποίο ουδεμία εμπλοκή είχα η ίδια.
3. Η κατάθεση Παπαγιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε σε δίκη μεταξύ του τότε Δήμου Ζακυνθίων και της Τράπεζας Πειραιώς και σε ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δήμου κ. Καλογερόπουλος και Μπετίνης.
4. Για το σημείο αυτό της κατάθεσης Παπαγιαννόπουλου, έχουν γίνει εκτενείς αναφορές στα δικόγραφα του Δήμου, αποκαλυπτόμενης της ιδιαίτερης σχέσης του πρώην Δημάρχου Τσαγκαρόπουλου με τους διοικούντες την Τράπεζα.
5. Πώς είναι δυνατόν σήμερα λοιπόν, ο Δήμος Ζακύνθου, να με μηνύει και να με εμφανίζει ως εμπλεκόμενη στις παρανομίες των νομίμων εκπροσώπων του τότε Δήμου Ζακυνθίων και της Τράπεζας, όταν πολύ καλά γνωρίζει, από τους ίδιους τους προϊσταμένους μου και τα έγγραφα που κατέχει, ότι ουδεμία ανάμειξη είχα, στην λήψη των δανείων και πολύ περισσότερο στην έγκριση τους.
6. Θα πρέπει να τονίσω, ότι με τον κ. Παπαγιαννόπουλο και τα λοιπά διευθυντικά στελέχη της τράπεζας ευρίσκομαι εις σφοδρή αντιδικία, ακριβώς για τα παράνομα δάνεια που είχαν παραχωρήσει, αλλά και για το γεγονός, ότι αυτοδυνάμως και παρά τις έντονες πιέσεις που μου είχαν ασκηθεί, δέσμευσα το χρηματικό ποσόν των 5.100.0006 στις 11.6.2007 και δεν κατέστη δυνατή η εκταμίευση του, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η όλη κατάσταση από την αντιπολίτευση του Δήμου.
7. Όλ’ αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Μποζίκης και οι νομικοί του συμπαραστάτες, οι οποίοι ερωτώντες ελάμβαναν τις παραπάνω απαντήσεις και εγγράφως τις σχολίαζαν;
8. Ή μήπως ο κ. Μποζίκης δεν γνωρίζει, ότι προσφάτως απολογήθηκα ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Ζακύνθου, για τα ίδια ακριβώς πραγματικά περιστατικά, σε παλαιότερη μήνυση που είχε καταθέσει ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο κ. Ευστάθιος Μπετίνης και με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, αφέθηκα ελεύθερη, χωρίς να μου επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος; Προς τι λοιπόν η εις βάρος μου υποβολή νέας μηνύσεως την στιγμή που υφίσταται εκκρεμοδικία;
9. Είναι προφανές, ότι ο κ. Μποζίκης και οι συν αυτώ δημοτικοί σύμβουλοι, με θεωρούν εξιλαστήριο θύμα, πρόσφορο στην διαπόμπευση, προς ικανοποίηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Να γνωρίζουν, ότι δεν θα μείνω σιωπηλή, ούτε θ’ ανεχθώ πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μου.
10. Εκεί όμως που ο κ. Δήμαρχος και οι νομικοί του σύμβουλοι ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής, είναι όταν δημοσιοποίησαν την ανωτέρω μήνυση εις τον τοπικό τύπο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα της Ζακύνθου κατά παράβαση του νόμου, τον οποίο θα όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι νομικοί. Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Δήμαρχος υπερηφάνως ανακοίνωσε, ότι την μήνυση αυτή, κοινοποίησε σε πολλούς αποδέκτες, με πρώτα και κύρια τα πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, τις εκτός Ζακύνθου Δικαστικές Αρχές, το γραφείο του Πρωθυπουργού και τα γραφεία Υπουργών της Κυβέρνησης.
11. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο οποίος επαναλαμβάνω συνιστά ακραία παρανομία, γίνομαι αντικείμενο των όποιων δυσμενών και κακόβουλων σχολίων, στον βωμό των εντυπώσεων που ο κ. Μποζίκης θέλει να καλλιεργήσει στο κοινό, εντός και εκτός της Ζακύνθου.
12. Στην απαράδεκτη τακτική του κ. Δημάρχου Ζακύνθου επαναλαμβάνω, ότι δεν θα σωπάσω, αλλά αντιθέτως εντός των επομένων ημερών, θα προσφύγω ενώπιον της Δικαιοσύνης και του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, για ν’ αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.
18/2/2011 Αγγελική Αγούλου
Περισσότερα με πολλά σχόλια στο Μώλυ
Είναι η ίδια Τράπεζα Πειραιώς, που προσπάθησε ναα εξαγοράσει δύο κρατικές τράπεζες με μια πορδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου