Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, οι ΜΕΝ και οι ΔΕ

Άνοιξε θέμα διαρκούς συζήτησης ο υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμος της Γερουλάνου, προϋπολογισμού δύο εκ. Ευρώ και με την έκπτωση ενός εκατομμυρίου, μήκους 2 χιλιομέτρων.

Η νέα Διοίκηση κληρονόμησε το έργο και μαζί τους υποστηρικτές και αντιρρησίες επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να στρογγυλέψει τις αντιρρήσεις, κάλεσε σε ανοιχτή συζήτηση τους «Μεν και τους Δε» να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ωφελιμότητα ή μη του ήδη δρομολογημένου έργου με κονδύλια του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αντιδράσεις των δημοτών, που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, αφορούν την ασφάλεια των πεζών από το έργο, την συμφόρηση των οδών της περιοχής την έλλειψη χώρων παρκιν κ.λ.π. Σημειώτεον ότι ο εργολάβος έχει πληρωθεί ήδη για το 30% των κατασκευών του έργου και αναμένεται η έγκριση κονδυλίου για να συνεχιστεί.

Οι θετικές απόψεις κινήθηκαν με ομιλίες για την χρησιμότητα του ποδηλάτου, στην υγεία ως άσκηση, αλλά και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, λόγω των ποδηλατών ως μέσον μεταφοράς και την προστασία του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια . Επίσης τονίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων με το μέτρο, ο ευρωπαϊσμός του μέσου και η καθιέρωση του και στην χώρα μας, οι 6 δήμοι που υιοθετούν ποδηλατοδρομίες και δράσεις καθώς και Κινηματογράφοι που προσφέρουν 50% έκπτωση στα εισιτήρια στους ποδηλάτες.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ VS ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

Βούλα, 25/2/2011 Ο κ. Κωνσταντέλος έχοντας Αντίρρησεις για τον τρόπο που δικοικεί τον Δήμο Βούλας ο νέος Δήμαρχος κ. Κασιδόκωστας έστειλε προς δημοσίευση δελτίο τύπου με τις απόψεις του.

Δελτίο Τύπου

Μαθήματα δημοκρατίας από τον κο Κασιδόκωστα

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έπεσαν επί τέλους οι μάσκες. Ο νέος Δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποκάλυψε επί τέλος τον πραγματικό του εαυτό και χωρίς καμία αναστολή θεώρησε σκόπιμο ότι η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στο υπό ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ. (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής) του νέου Δήμου πρέπει να είναι 2 άτομα(!!!) στο 15μελές συμβούλιο.

Χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας και σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, επέβαλε στους συμβούλους του να αποδεχτούν (κάποιοι από αυτούς άφωνοι και άλαλοι) ότι το 60% των δημοτών που δεν τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών πρέπει να εκπροσωπούνται με τα 2/15 και το 40% που τον ψήφισαν με τα 12/15.

Λυπούμαστε βαθύτατα κε Δήμαρχε. Σας ξέραμε, αλλά πιστεύαμε ότι στον νέο μεγάλο Δήμο η συμπεριφορά σας θα ήταν διαφορετική από το παρελθόν, περιμέναμε να σεβαστείτε τη βούληση των πολιτών αλλά και την φιλοσοφία του νόμου Καλλικράτη, που υποδεικνύει μια αναλογία 9 – 6. Παρά τις εκκλήσεις σύσσωμης της μειοψηφίας αδιαφορήσατε και με περισσό θράσος προχωρήσατε σε στελέχωση του Ν.Π.Δ.Δ τακτοποιώντας συγχρόνως τα αρκετά ρουσφέτια σας.

Ως επιστέγασμα της δημοκρατικής σας αντίληψης, σε συζήτηση για την χρήση Δημοτικών εγκαταστάσεων (αίθουσα Ιωνία, κτήριο Πνευματικής Εστίας Βούλας) από τους Δημοτικούς Συνδυασμούς, όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα σε όλη την Χώρα και όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στην Βούλα και την Βάρη, προτείνατε να μην παραχωρείται ο χώρος για εκδηλώσεις πολιτικής σκέψης, προβληματισμού και προτάσεων όταν αυτές έχουν σχέση με τα δημοτικά δρώμενα. Δεν σας εμπόδισε όμως αυτή η λογική να οργανώσετε στην ίδια αίθουσα την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Αλήθεια, αυτή δεν ήταν πολιτικής φύσεως εκδήλωση, ή δεν σας ενόχλησε επειδή είχατε καλέσει σ’ αυτήν δεκάδες χειροκροτητές σας; Λάθος, νομίζετε ότι αυτό είναι άσχετο με την καθημερινή μας ζωή; Δυστυχώς ενώ ζητάτε συναίνεση στα θέματα που εισηγείστε, στο τέλος διχάζετε. Συγχαρητήρια με την τοποθέτησή σας προσπαθείτε να ποινικοποιήσετε ακόμα και τον πολιτικό λόγο. Πού είναι οι ενεργοί πολίτες που σας πλαισιώνουν; Που είναι οι πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι; Τελικά ήταν ετερόφωτοι και χρειάζονταν κάποιον σαν και εσάς για να τους κατευθύνει.

Το επόμενο βήμα είναι να απαγορέψετε την πολιτική συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια και είμαστε σίγουροι ότι θα το είχατε κάνει εάν είχατε την δυνατότητα. Να είστε σίγουρος ότι δεν θα σας το επιτρέψουμε.

Ποιος νομίζετε ότι είστε τελικά κε Δήμαρχε;

Η έπαρση, η αλαζονεία, η ειρωνεία, η προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών και η μέθοδος του «αποφασίζουμε και διατάσουμε» την οποία επιδεικνύετε ανερυθρίαστα στα συμβούλια έναντι των μελών του Δ.Σ. παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε καταστάσεις που επικρατούν σε άλλου είδους καθεστώτα.

Επιτέλους προσαρμοστείτε!

Στο καλό, φασίστα!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε από Έλληνες φοιτητές στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης στο Παρίσι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ σκληρή για τον κ. Πάγκαλο, όταν βρίσκεται έξω από το στούντιο του Mega και την τρυφερή αγκαλιά του Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι αποδοκιμασίες στον κ. Πάγκαλο στο Παρίσι έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά από την αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου από Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο. Οι Έλληνες φοιτητές παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, για να ενημερώσουν Έλληνες και Γάλλους για την κατάσταση των απεργών πείνας και για την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.

Η χούντα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται λιγότερο έξυπνη από τη χούντα των συνταγματαρχών – ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός δεν πήγαιναν σε εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί ήξεραν πως θα πέσει το γιαούρτι σύννεφο.

Η ιδανική λύση για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα στελέχη της χούντας του ΠΑΣΟΚ -όταν πηγαίνουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού- είναι να συνοδεύονται από καμιά δεκαριά διμοιρίες των ΜΑΤ που θα πετούν χημικά στους φοιτητές, θα τους συλλαμβάνουν και θα τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.

Όσο για τον Κώστα Γαβρά –στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση στην οποία παρευρέθη ο κ. Πάγκαλος-, ας πρόσεχε. Το «Ζ» γυρίστηκε τη δεκαετία του ’60, όταν ήταν της μόδας η αντίσταση και αυτά τα θέματα «πουλούσαν» και συγκινούσαν τα πλήθη. Τώρα γίνεται και πάλι της μόδας η αντίσταση –στη ζωή, όχι στο σινεμά-, αλλά ο κ. Γαβράς είναι πια ένας χορτασμένος και ηλικιωμένος άνθρωπος που έχει φίλους ανθρώπους σαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Περαστικά του.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, στο κείμενο «Ραντεβού στους δρόμους» έγραφα: «Μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας ήταν η φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά». Αφού τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, αυτό σημαίνει πως ό,τι βλέπουμε γύρω μας-σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, κότερα κλπ- είναι αποτέλεσμα κλοπής και όχι τίμιας εργασίας. Άρα, αφού είναι κλοπιμαία, δεν υπάρχει λόγος να τα σεβαστεί κάποιος – μπορεί να τα κάψει, να τα ανατινάξει και να σκοτώσει τους ιδιοκτήτες τους. Και ποιος «δικαιούται» να το κάνει αυτό, αφού τα «φάγαμε μαζί»; Μα αυτός που δεν έχει τίποτε από όλα αυτά – αυτός που δεν «έφαγε». (Αυτό αφιερωμένο σε όσους αθώους απορούν για το πώς γεννιέται η βία.)

Από Pitsirikos.net

CINE Ατλαντίς

Στην περιοχή της Δάφνης, ακριβώς έξω από το μετρό, υπάρχει ένας κινηματογράφος που ίσως κάποιοι τον ξέρετε, ο Ατλαντίς. Ο κινηματογράφος αυτός υπάρχει από πολύ παλιά και πριν κάποια χρόνια ανακαινίστηκε. Έχει 2 αίθουσες εκ των οποίων η μία τεράστια,με υπερβολικά βολικά καθίσματα και τεράστια οθόνη. Δυστυχώς το καινούργιο village λίγο πιο κάτω επειδή είναι πιο trendy τραβάει περισσότερο κόσμο. Τα village με τις μικροσκοπικές αίθουσες-κουτιά και το εισιτήριο που παρακαλώ έχει φτάσει τα 9euro και σε λίγο τα 10euro (αν δεν έχει πάει ήδη) τραβάει τον κόσμο αφού προσφέρει περισσότερη ψυχαγωγία (εμπορικό κέντρο,fast food,λούνα πάρκ,χλίδα κτλ).

Το Ατλαντίς λοιπόν,αυτός ο πραγματικά πανέμορφος κινηματογράφος κινδυνεύει να βάλει λουκέτο! Έφτασε λοιπόν η στιγμή να σας ανακοινώσω την προσφορά που έχει βάλει εδώ και λίγο καιρό με σκοπό προφανώς να κερδίσει πάλι την παλιά του πελατεία.

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑΙΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 4EURO!!!
Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί να χαλάτε μια περιούσια για να πάτε ένα cinema... Αν έχετε σταματήσει να πηγαίνετε και κατεβάζετε τις ταινίες από το ίντερνετ...

Τότε μπορείτε να πάτε μια ωραιότατη Τετάρτη που δεν γίνεται και πανικός από κόσμο και να παρακολουθήσετε την ταινία που σας ενδιαφέρει!
Όσο για το ίντερνετ καταλαβαίνω ότι είναι μια εύκολη λύση αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όσο καλή οθόνη και να έχεις δεν θα φτάσεις ποτέ τη μαγεία του κινηματογράφου!
Τώρα με 4euro είναι ακόμα πιο εύκολο! ;-)
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

sibilla - σίβυλλα: Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν αδιέξοδα…


sibilla - σίβυλλα: Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

ΒAΡΗ-ΒΟYΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜEΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν ερωτήσεις στον Δήμαρχο κ. Κασιδόκωστα σχετικά με ανησυχίες και φήμες για εμπορευματοποίηση της παράλιας και ορεινής ζώνης και μάλιστα από τον εκπρόσωπο στο Σ.Σ του ΚΚΕ κ. Πασακυριάκο.

Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση απάντησε και πάλι ο Δήμαρχος στον ερωτώντα, αλλά… στην αποστροφή του λόγου έκανε ένα γύρισμα ο Δήμαρχος κα είπε επί λέξει: Στο κάτω – κάτω εκείνο που βλέπετε εσείς ως ξεπούλημα εμείς το βλέπουμε ως Ανάπτυξη»

Να το εκλάβουμε τώρα αυτό σαν απάντηση και αντίδραση του κ. Κασιδόκωστα στην μόνιμη τακτική θέση και άποψη του ΚΚΕ ότι όλα ξεπουλιούνταν στο κεφαλαίο, ή να πάρουμε και την άλλη εκδοχή ότι φτιάχνεται το κλίμα για να πέσει στα μαλακά η «Ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης;

Το θέμα έφερε σουσουροψιθύρους στο κοινό και το σώμα του Δ.Σ ..ρε μπας και ξέρει ο Δήμαρχος;;;

Το μαρτύριο.. της πινακίδας

Ο κ. Κοντονής ρώτησε γιατί ο Δήμος ξήλωσε και τις πινακίδες γιατρού που είχε τοποθετήσει έξω από το ιατρείο, συμπληρώνοντας ότι δεν ρίχνει το φταίξιμο στον Δήμαρχο.

Αμ δε.. είπε ο κ. Κασιδόκωστας. Όλες τις πινακίδες που ξηλώνονται είμαι ενήμερος, έχουν ξηλωθεί 3000 και όπως έχω δηλώσει ξηλώνονται όλες που είναι παράνομες. Η Βούλα θα αλλάξει τοπίο, όποιος έρχεται θα καταλαβαίνει σε ποια πόλη μπήκε, όπως λέει ο κόσμος για την Βουλιαγμένη. Θέλουμε να γίνει η πόλη ανθρώπινη Εγώ φύτευα πράσινο και εσείς εδώ καταστρέψατε την πόλη σας κύριοι και τα έψαλε στις προηγούμενες διοικήσεις και στου δημοτικούς συμβούλους. Εκεί άναψε και ο καυγάς με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, με ανταλλαγή προσδιοριστικών επιθέτων και διαμάχη για τον κανονισμό του Δήμου που επέτρεπε τις πινακίδες, για να πάρουν την απάντηση ότι: «τον κανονισμό εσείς τον φτιάξατε και τον ψηφίσατε… Ποιος κανονισμός!!!!»

Συγχωνεύσεις των Δημοτικών Ν.Π

Ο Καλλικράτης φαίνεται να βάζει τέλος στους πολυέξοδους Ελληνικούς Δήμους με τις δημοτικές επιχειρήσεις και τους παχυλούς μισθούς των προέδρων και τις άλλες πολιτιστικές πολυδάπανες δραστηριότητες, όπου σε ορισμένους δήμους το χρήμα έτρεχε από τα μπατζάκια και γλιστρούσε σε θύλακες….

Στον νέο διευρυμένο Δήμο της Βούλας η συγχώνευση έφερε ορισμένες αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση η οποία και δεν ψήφισε το θέμα εκτός από τον κ. Κάσδαγλη. Ο κ. Κωσταντέλλος δεν το ψήφισε διότι ο Δήμαρχος δεν έκανε αποδεχτή την πρόταση του να έχει η αντιπολίτευση έξη μέλη αντί για δύο στη διοίκηση του Ν.Π. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ι. Νιτερόπουλος αυτοπροτάθηκε για μέλος. Αυτή ήταν και η πρώτη διαφωνία μέσα στην παράταξη, χωρίς συνέχεια όμως.

Μείον… μία Ορκομωσία

Ο κ. Αποστολάτος δεν έχει ορκισθεί, και το γιατί ρώτησε ο κ. Κοντονής. Είναι θέμα της Νομικής υπηρεσίας είπε ο Δήμαρχος, εγώ τον ορκίζω αν μου πουν υπηρεσίες, αλλά έχει κόλλημα και το θέμα είναι στην περιφέρεια.

Το γενικό κλίμα πάντα στο Συμβούλιο της Βούλας προσφέρεται για εκρήξεις, με τον Δήμαρχο ετοιμοπόλεμο και την αντιπολίτευση έτοιμη να υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις. Εκείνο που απαντά ο Δήμαρχος είναι το στερεότυπο, «εσείς με ρωτάτε που χαλάσατε την Βούλα», εννοώντας τις χρήσεις γης, το πράσινο, τις ακτές και την το μπετό.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

sibilla - σίβυλλα: Απόψε μας λείπουν οι τηλε-μπάτσοι υπηρεσίας;


sibilla - σίβυλλα: Απόψε μας λείπουν οι τηλε-μπάτσοι υπηρεσίας;

Ελληνικό Αργυρούπολη - ΑΙΧΜΕΣ


Τι να σου κάνει ένας Δήμαρχος ακόμα και αν τον λένε Χρήστο Κορτζίδη. Τι να σου κάνει και όλη η παράταξη του, όταν ο Δήμος δεν έχει λεφτά και τώρα, με την ένωση των δύο πόλεων.

Οι καθαρίστριες ήρθαν και τα είπαν κοφτά. Καθαρίζουν τα σχολεία και είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβριο μήνα. Όπως δήλωσε μία εργαζόμενη πληρώνεται με 150 ευρώ το μήνα και δεν τα παίρνει κιόλας. Όσο για το Υπουργείο έδωσε την αρμοδιότητα στους Δήμους, αλλά ξέχασε να δώσει το κονδύλι για τις πληρωμές.

Σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση με το δίκιο των απλήρωτων καθαριστριών ήταν, αλλά την υπέρβαση την έκανε η Διοίκηση που με «εντέλεσθαι» του Δημάρχου από άλλο λογαριασμό, εξόφλησε τους οφειλόμενους μισθούς. Τώρα περιμένουν το Κράτος να πληρώσει αυτά τα χρήματα στο Δήμο!!!

Και ήρθε και εκείνο το περιβόητο θέμα του Ελληνικού που θα γινόταν, λέει κάποτε, Μητροπολιτικό Πάρκο. Αλλά δεν έγινε γιατί μετά από τόσο μεγάλο …βάρεμα των τόσων συναρμόδιων Υπουργών, τόσα χρόνια που έψαχναν πώς να γίνει, με τι λεφτά αφενός, με πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα γιατί …τι να το κάνουμε τόσο πράσινο…., αλλά να ονομάζεται Μητροπολιτικό Πάρκο για να μην εξεγερθεί ο Λαός και οι Δήμαρχοι των Νοτίων ..έφθασε το ΔΝΤ….. και έδωσε την λύση. Στο Κατάρρρ… στο Κατάρρρ.. μας φώναξε θα πάτε . Θα το φτιάξει όπως θέλει ο Εμίρης, αλλά αν θέλετε θα απαιτήσουμε να μπει ταμπέλλα «Μητροπολιτικό πάρκο».

Εκεί, σε αυτό το σημείο.. ακούσθηκαν μέσα στο Συμβούλιο κάτι φωνές που έλεγαν « Να γίνει με επενδυτή τον Εμίρη και θα πάρουμε αντισταθμιστικά οφέλη από την εταιρεία. Δεν βλέπετε τι πήρε το Π. Φάληρο στο Φλοίσβο; Τι κέρδισε ο Δήμαρχος για το Φάληρο;» Αυτή την γνώμη περίπου είχε και ο Γιάννης Κωσταντάτος όμως για όσους γνωρίζουν την κατάσταση το κέρδος του Δήμου Π. Φαλήρου και για τους επαγγελματίες του Φαλήρου είναι ελάχιστα. Είναι πολύ απλό. Ουδείς επισκέπτης δεν μπαίνει στο Π. Φάληρο. Οι επισκέπτες είναι ακροβολισμένοι κατά μήκος της θάλασσας. Η αγορά έχει ερημώσει, η κίνηση στην παραλιακή έχει γίνει ασφυκτική το καλοκαίρι ιδίως, και οι επισκέπτες πίνουν καφέ μόνο στα καφέ της Μαρίνας του Ομίλου Λάτση, και των Σινεμά του παραπλεύρως Ομίλου. Στο παρακείμενο πάρκο κατεβαίνει όλη η δυτική και κεντρική Αθήνα για παιδική και λαϊκή χαρά.


Στο ίδιο πνεύμα και ο Χάρης Πασβαντίδης. Τάχθηκε μεν υπέρ του Μητροπολιτικού και υπέρ του αγώνα των Δήμων και των προηγούμενων Δημάρχων όπως π.χ του κ. Ευσταθιάδη και Εφραιμίδη αλλά η οικονομική κρίση θα συρρικνώνει τις δημόσιες δαπάνες και ο χώρος του Ελληνμικού δεν θα γίνει Μητροπολιτκό Πάρκο, χωρίς επενδυτή. Και ο κ. Τσαμπαρλής είχε την άποψη να διεκδικήσουν οι Δήμοι αντισταθμιστικά οφέλη και θέσεις εργασίας.

Μια και συνηθίσαμε το ΔΝΤ πώς να μην συνηθίσουμε και το ξεπούλημα!!! Οδεύουμε μάλλον για επαρχία των Μεγάλων συμφερόντων της Ευρώπης και μάλιστα κακοπτωχευμένη. Το θέατρο που παίζεται εις βάρος της πατρίδας μας είμαι θέατρο του παραλόγου. Στις βόλτες του Παπανδρέου στις Βρυξέλες τα χαμόγελα και τα φιλιά με το Γ’ Ράιχ της Μέρκελ απαλύνουν τις εντυπώσεις και την βάρβαρη πραγματικότητα, ενώ συντηρούν τις ελπίδες μας να μην βουλιάξουν μαζί με την ιδέα ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο θα είναι ολίγον «μαϊμού».

sibilla - σίβυλλα: Ν. Κοτζιάς: "Η μάχη των διοδίων: δημοκρατική αντίσταση και Σύνταγμα"


sibilla - σίβυλλα: Ν. Κοτζιάς: "Η μάχη των διοδίων: δημοκρατική αντίσταση και Σύνταγμα"

sibilla - σίβυλλα: Ενα από τα πανό που βίαια κατέβασαν οι φουσκωτοί του GAP


sibilla - σίβυλλα: Ενα από τα πανό που βίαια κατέβασαν οι φουσκωτοί του GAP

PRESS-GR.blogspot.com: Τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης...


PRESS-GR.blogspot.com: Τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης...

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

sibilla - σίβυλλα: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις Συγκοινωνίες!


sibilla - σίβυλλα: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις Συγκοινωνίες!

ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η Παραλία και το Μνημόνιο και τα φιλέτα

Η παραλία και η τύχη της είναι το επίκεντρο των ερωτήσεων στον Δήμαρχο κ. Κασιδόκωστα της αντιπολίτευσης.

Εν όψει του ξεπουλήματος των φιλέτων της χώρας στο ΔΝΤ ο κ. Κάσδαγλης και ο κ. Κωσταντέλος ρώτησαν τον Δήμαρχο τι πρόκειται να γίνει με τις ακτές των τριών πόλεων που αποτελούν το ενωμένο Δήμο τους και είναι βέβαιο ότι είναι το φιλέτο στην «όρεξη» των ξένων συμφερόντων .

Τι είπε ο Δήμαρχος:

Κατ’ αρχάς με αφορμή ερώτηση για μηχανήματα του Δήμου που καθαρίζουν ένα μέρος της παραλίας δίπλα σε κέντρα που βρίσκονται εκεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι παντού σκουπιδότοπος και ντρέπομαι που αφήσατε τις παραλίες να καταντήσουν έτσι με μπάζα και σκουπίδια Οι πινακίδες είναι όλες παράνομες, θα ξηλωθούν και όποιος τις βάλλει πάλι θα πληρώσει πολλά. Η 1η παραλία Βούλας έχει παράνομο κέντρο που έχει καταπατήσει μέχρι και την άμμο. Θα επανέλθει στο φυσικό της περιβάλλον η περιοχή. Τόσα χρόνια ανέχεστε αυτή την κατάσταση στις παραλίες σας.

Σερ ερώτηση του κ Καπεταναία αν έχει μιλήσει με την ΕΤΑ και μήπως καθαρίζει τις ακτές για να πουληθούν βάσει του μνημονίου απάντησε ότι βέβαια μίλησε με την ΕΤΑ όπως είναι φυσικό, οι ακτές θα γίνουν «ακτές φυσικού κάλους» γιατί ακόμη και καταπατητές και γύφτους έχουν τώρα. Το λούνα παρκ φεύγει όπως και οι πινακίδες που είναι στημένες παράνομα και τόνισε ότι στο Κέντρο ΡΙΜΠΑΣ η τεράστια πινακίδα 80 μέτρων μέσα σε 3 μέρες βγήκε. Εάν τα ΕΤΑ, είπε, ακολουθήσουν την φιλοσοφία μας για την παραλία είμαστε μαζί τους.

Ο κ. Κοντονής επιμένοντας σε αυτό το θέμα ρώτησε αν ο Αστέρας Βουλιαγμένης που είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο και το Καβούρι δοθούν από την ΕΤΑ προς πώληση;

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει ενδείξεις ότι θα δοθούν. «Εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι ακτές είναι ευλογημένες και θα παραμείνουν ελεύθερες στην φυση τους>>

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πριν 12-14 μήνες [αν δεν με απατά η μνήμη μου] είχα αναρτήσει στο PRESS. GR για το ξεπούλημα της ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗΣ και έλεγα ότι αυτά θα τα πάρουν ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ [έτσι ονομάζονται στο ΦΕΚ] με προεξάρχοντα του CLUB τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος ηγείται αυτής της κίνησης, έλεγα τότε ότι θα τα έπαιρναν στ 1/5 της τιμής. Τότε κανένας δεν συγκινήθηκε και ενώ τα ΜΜΕ το γνώριζαν έκαναν κοινώς την πάπια, αναμένοντας το πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να αρχίσουν και αυτά τεχνηέντως να κλαίνε, συνεχίζοντας όμως να κρύβουν την ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτής της ιστορίας που τους είναι γνωστή.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Τα ακίνητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ?

Τότε με την εκποίηση των ακινήτων μπαίναμε πιθανά σε ένα δρόμο, αλλά δεν ήθελαν αυτό, ήθελαν και να μας πάρουν τα πάντα και να συνεχίζουμε να χρωστάμε για ΠΑΝΤΑ.

Υ.Γ ΑΣΧΕΤΟ : ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΟΤ μέχρι πότε θα είναι ξεφτίλες για 1300 ευρω?

ΠΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

PRESS-GR.blogspot.com: Θα μπορούσε να λέει...


PRESS-GR.blogspot.com: Θα μπορούσε να λέει...

PRESS-GR.blogspot.com: Το ξεπούλημα έχει συνέχεια...


PRESS-GR.blogspot.com: Το ξεπούλημα έχει συνέχεια...

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ρε ΕΥΡΩκότες της Ν.Δ, γιατί κάνετε τις… πάπιες;


Ρε ΕΥΡΩκότες της Ν.Δ, γιατί κάνετε τις… πάπιες;

sibilla - σίβυλλα: Αρνούμαστε να ξεχάσουμε!


sibilla - σίβυλλα: Αρνούμαστε να ξεχάσουμε!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΑΛΛΑ

Αν νομίζαμε ότι η Γλυφάδα θα ηρεμούσε μάλλον λάθος κάναμε.

Οι καυγάδες στα δημοτικά συμβούλια άρχισαν από νωρίς παρόλο που η Διοίκηση έχει μαζί της και τον κ. Λανδράκη και τον κ. Παπαδόπουλο της αντιπολίτευσης. Οι υπόλοιποι από την αντιπολίτευση φθάνουν για να την ασκούν, όπως αρμόζει στις δημοκρατίες ή τις οιονεί δημοκρατίες, σαν αυτές που ασκούνται στην χώρα μας που «χωράνε» και λίγο από το «αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Ο καυγάς άναψε με τους εκπροσώπους του συλλόγου των υπαλλήλων τον πρόεδρο τους, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ Μπαλασόπουλο και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ήθελαν να πάρουν το λόγο, αλλά φευ!!! Η πρόεδρος δεν τους έδωσε ούτε λόγο ούτε χρόνο.

Όλα έγιναν με αφορμή τον περίφημο Οργανισμός του Δήμου που η Διοίκηση έφερε για τροποποίηση σε ένα μόνο θέμα. Την θέσπιση θέσης Γενικού Γραμματέα. Την θέση αυτή ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης έδωσε στον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού κ. Νάκο Εφραιμίδη, με το αιτιολογικό ότι γνωρίζει τα θέματα των Δήμων.

Αυτονόητο είναι ότι τα βιογραφικά και λοιπά διαπιστευτήρια που ανήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός στις τότε Εθνικές εκλογές, αφορούσαν την συλλογή ψήφων από τον ευπειθέστατο ψηφοφόρο λαό που αρέσκεται να ατενίζει το μέλλον με ψευτοαλήθειες, όπως αυτές του δικαιώματος της συμμετοχής σε προσλήψεις με επιλογή βάσει των γνώσεων και των εξειδικευμένων σπουδών ας πούμε για να μανατζάρει κάποιος όλα τα θέματα του Δήμου ή του Νοσοκομείου ή άλλου Οργανισμού του Δημοσίου.

Με απλά, πολύ απλά λόγια όπως ακριβώς κάνει ο επιχειρηματίας ο οποίος δεν προσλαμβάνει κάποιον στην ειδική θέση εργασίας αν δεν έχει σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, επειδή είναι παιδί του φίλου του.

Μετά λοιπόν από το μπάχαλο και τις αντιρρήσεις των εργαζομένων ότι: «εμείς δεν υποκύπτουμε και δεν σκύβουμε το κεφάλι», και τον αντίλογο του Προεδρείου με την επιμονή: «εμείς τώρα ψηφίζουμε το θέμα και δεν παρεκκλίνομε τα απόφασης μας», με την πλειοψηφία βέβαια εξασφαλισμένη το θέμα πέρασε και πάλι με την αντιπολίτευση να ψηφίζει Όχι ή αποχή, πλην των κ. κ. Λανδράκη και Παπαδόπουλου που ψήφισαν Ναι.

Στο φουαγιέ

Στο φουαγιέ που τώρα λόγω καπνίσματος είναι… «έξω από την πόρτα» έγινε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πανζουρλισμός από φωνές του τύπου: «εμείς τρέχαμε για να βολευτούν σε θέσεις έμμισθες οι δεξιοί εκλεγμένοι … και διάφορά άλλα τέτοια γλυκόπικρα»

«Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, έλεγαν οι ωτακουστές του περιγύρου. Περίμεναν ισονομία και δικαιοσύνη από τον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με αυτά που διατυμπάνιζε προεκλογικά».

«Ακριβώς απαντούσε ό άλλος, τους απογοήτευσε τους οπαδούς του κα του ΠΑΣΟΚ…»

Ακόμη και η θέση του Συμβούλου του Πολίτη η οποία θεσπίσθηκε να δίνεται με αίτηση και βιογραφικό και να ψηφίζεται στο Δ.Σ, ακριβά αμειβόμενη θέση, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, μάθαμε ότι δίνεται «χέρι με χέρι» και η εκλογή είναι τυπική. Κι ας έκανε αίτηση ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος κ. Καραπάνος την οποία ενεχείρησε σε όλα τα ΜΜΕ. «Τζάμπα το χαρτόσημο κ. Καραπάνο» του είπε κάποιος.. «Τζάμπα καίει ..λάμπα (άσμα) ..κύριε Καραπάνο του τραγουδούσε άλλος, από την γωνία έξω, δίπλα στο παγκάκι.

Εν τω μεταξύ, για να έρθουμε και στα των ΜΜΕ οι εφημερίδες έχουν «παύση …. γιατί μας έπληξε το μνημόνιο και τα απόνερα του». Έφθασε στις τσέπες όλων το μαντάτο ότι δεν «υπάρχουν λεφτά» με το μαντατοντελάλη του ΔΝΤ και οι εφημερίδες δεν μπορούν να τυπώσουν. Το ρίξανε στο Ηλεκτρονικό τύπο.

Όμως τώρα, που είπα ΜΜΕ τι γίνεται με τον Δήμαρχο τον κ. Κόκκορη. Ενώ πριν να αναλάβει την Δημαρχία, ήταν ο μόνος δήμαρχος που μας κάλεσε σε συνάντηση να του εκθέσουμε τα θέματα του κλάδου και υποσχέθηκε μία συνάντηση μετά την ανάληψη της Δημαρχίας, μέχρι τώρα δεν τον βλέπουμε ούτε να μας χαιρετάει!!

Όταν αναλαμβάνουν γίνονται πολυάσχολοι και ακριβοθώρητοι έλεγε ένας παλιός στο χώρο των πολιτικών. Ανεβαίνουν σκαλοπάτι και δεν κοιτούν κάτω

-Μα δεν πέφτουν; Ρωτούσαν τότε οι πιο νέοι.

- Πέφτουν ήδη, απάντησε ο παλιός, αλλά δεν το βλέπουν γιατί τρέφονται από τους αυλό-κόλακες. Εξ άλλου αυτή είναι η μοίρα της εξουσίας πρόσκαιρη, άτιμη, πονηρή και αλαζών.

- Είναι γένους θηλυκού ακούστηκε από την γωνία ο ντελάλης να φωνάζει για αυτό την λένε «εξουσία, πολιτική, εκλογή, ψηφοφορία». Τους πλανεύει και μετά τους ρίχνει κάτω.

-

-

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό για τον Κώστα τον Κόκκορη ιδίως τώρα που έγινε Δήμαρχος!!!

Με τα παραπολιτικά και τα του φουαγιέ, δεν είπαμε και για τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και τις απαντήσεις του Δημάρχου.

Το δασαρχείο έγινε με έδρα στην Ηλιούπολη. Θα κάνουμε προσπάθεια να έρθει στην Γλυφάδα η έδρα απάντησε ο Δήμαρχος. Εμείς δύσκολο το βλέπουμε.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες το απόγευμα δεν έχουν χώρο δραστηριοτήτων και ζήτησε η κ. Μπίλια να γίνει αυτό από τον Δήμο. Δύσκολο απάντησε ο Δήμαρχος για τώρα, όσο για τους άστεγους που κοιμούνται στα αυτοκίνητα κάτι θα κάνει. Οι πλημμύρες «γκρέμισαν» την Άνω Γλυφάδα, αλλά σύσσωμο το προσωπικό του Δήμου βρήκε και τα συμμάζεψε, όμως τι θα κάνετε με τα αντιπλημμυρικά ήταν η απορία της αντιπολίτευσης. Η Κινητοποίηση των 40 ωρών των υπαλλήλων και εθελοντών και ο ελλιπής εξοπλισμός δεν τους γλύτωσε του Άνω Γλυφαδιώτες είπε ο Τσαμπήρας και τα έψαλε στους προηγούμενους ένα χεράκι για τον ελλιπή εξοπλισμό. Να δούμε τώρα τους εξοπλισμούς της νέας διοίκησης λέμε εμείς, αλλά και να πρόσεχαν αυτοί που έκτιζαν χωρίς νομιμότητα στα κατσάβραχα με στα διοίκησης λέμε εμείς, αλλά και να πρόσεχαν αυτοί που ποταμάκια.

Τα δένδρα που κόπηκαν θα αντικαταστούν όμως, και έτσι πρέπει. Είναι τα μόνα που μας προφυλάσσουν από τα νερά με τις ρίζες τους, αλλά αντί για δένδρα φύτευαν Μπετό.


Παρά-Πολιτικά - ΓΛΥΦΑΔΑ

Η νέα θέση του Γενικού Γραμματέα με 3500 ευρώ μηνιαίως

Ένα καυτό θέμα είχε το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας τον πρώτο μήνα της 4ετίας και έγινε .. άνω κάτω. Η απόφαση του Δημάρχου κ. Κόκκορη να θεσπίσει θέση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο για να αναλάβει την θέση όπως ειπώθηκε ημέτερος του Δημάρχου ο πρώην Δήμαρχος του Ελληνικού κ. Εφραιμίδης με πρόωρη αλλαγή για το θέμα αυτό του εσωτερικού κανονισμού. Τ θέμα πυροδότησε την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Τι είπαν:

Πρώτα μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων ο οποίος ανέφερε ότι : "Για την θέση του Γενικού Γραμματέα δεν πήρατε την γνώμη των εργαζομένων ενώ εκτοξεύετε κ. Δήμαρχε αόριστες κατηγορίες εις βάρος μας σε άρθρο σε ημερήσια εφημερίδα. Εμείς δεν σας φοβόμαστε ούτε σκύβουμε το κεφάλι. Εσείς δεν θέλετε να διορθώσετε τον Δήμο μάλλον.

Το ίδιο είπε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων: "βιαστήκατε να θεσπίσετε την θέση και δεν περιμένετε με τον Καλλικράτη να δείτε αν χρειάζεται αυτή η έμμισθη και ακριβά αμειβόμενη θέση τού Γενικού Γραμματέα".

Η κ. Λυγνού το ίδιο θέμα το θεώρησε άκαιρο, βιαστικό και γρήγορο :"Για να βολέψετε ένα ημέτερο σας ο οποίος ήδη επισκέπτεται το Δήμο και ενημερώνεται για να αναλάβει, ενώ το άρθρο του κώδικα δεν υποχρεώνει την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα. Εγώ , έιπε, αναρωτιέμαι, αφού εσείς στην συνέντευξη σας στα ΝΕΑ λέτε ότι ο Δήμος χρωστάει 20 εκατ. δικαιολογήστε μας, πως το ποσό της αμοιβής στον κ. Εφραιμίδη που είναι : 3.500 το μήνα 42.724 το χρόνο και 171.00 τα 4 έτη της θητείας του περίπου να εξηγηθεί; Εξάλλου οι αρμοδιότητες του Γ.Γ συμπίπτουν και συμπλέκονται με των Αντιδημάρχων και διευθυντών τμημάτων του Δήμου. Στην συνέχεια η κ Λιγνού πρότεινε στον κ. Κόκκορη να τοποθετήσει Γενικό Διευθυντή υπάλληλο του Δήμο ο οποίος θα γνωρίζει καλά τα θέματα του Δήμου και δεν θα κοστίζει επί πλέων χρήματα ούτε θα γίνεται αλληλοκάληψη αρμοδιοτήτων ώστε να βλάπτεται ο Δήμος και το έργο.

Ο κ Βαρβιτσιώτης αν και δεν είναι αντίθετος με την θέσπιση της θέσης του Γ.Γ, ενώ ο Καλλικράτης ορίζει δυνητικά και όχι υποχρεωτικά την θέση και για συγκεκριμένες αρμοδιότητες, δήλωσε: "Εσείς δεν δίνετε σαφείς αρμοδιότητες στον Γ.Γ .Δεν ζητήσατε την γνώμη των εργαζομένων και ήδη ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού κ. Εφραιμίδης είναι στο Δήμο και ενημερώνεται. Εσείς κ. Δήμαρχε υποσχεθήκατε να διοικήσετε σωστά, αλλά αντίθετα χωρίς να ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητες του Δήμου όπως προϋπολογισμό Τεχνικό Πρόγραμμα και τις ανάγκες για την σωστή διοίκηση ορίζετε πρώτα απ΄ όλα με εσπευσμένα το διορισμό του κ. Εφραιμίδη.

Αντίθετοι ήταν ο κ. Θεοδοσόπουλος και ο κ. Τάσος ο οποίος μίλησε για στοχοποίηση εργαζομένων και επικάλυψη των αρμοδιοτήτων μεταξύ αντιδημάρχων και Γ. Γραμματέα.

Θετικός ήταν ο κ. Λανδράκης ο οποίος ως γνωστό ετάχθη με τον κ. Κόκκορη την 2η Κυριακή των εκλογών, με την θέση του Γ. Γ . ενώ ξεσήκωσε θύελλες από την πλευρά των εργαζομένων που ήταν στην συνεδρίαση όταν ανέφερε ότι: "Δεν είναι θέμα των εργαζομένων η θέση του Γ.Γ Οι εργαζόμενοι θα είναι μαζί σας κ. Δήμαρχε αυτοί που δουλεύουν.Οι άλλοι είναι στα καφενεία και χτυπούν κάρτες ότι δουλεύουν.

Ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης απαντώντας στις θέσεις της αντιπολίτευσης είπε: Εγώ συνάντησα τους εργαζόμενους και διαφώνησαν όμως ο Καλλικράτης δεν με υποχρεώνει να το συζητήσω μαζί τους. Εγώ θέλω να προχωρήσει το Δήμος και να προσφέρω στην πόλη. Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει. Έχει καλούς εργαζόμενους και φιλότιμους άλλα μερικούς που τον θεωρούν τσιφλίκι τους και είναι στα καφενεία. Υπάρχουν εργαζόμενοι που στις 8 το πρωί δεν είναι στις θέσεις τους και τους χτυπούν άλλοι τις κάρτες. Δεν λαϊκίζουμε αλλά ο Γραμματέας αποτελεί έλλειμμα στον Δήμο μας

η κ Μερίκου μίλησε για μετοχοποίηση των εργαζομένων και αμφισβήτησε την αναγκαιότητα του Γ.Γ η Κ. Μπίλια τόνισε ότι η ψήφος μας αφορά αν είναι ορθό να συσταθεί διότι η θέση είναι τιμητική και θα χρεωθεί ο δημότης με 43.000 ετησίως για μια θέση πολιτική αλλά ίσως είναι περιττή. Προτείνω να μην ψηφισθεί . Τι γνώμη μπορεί να έχει ο κ. Εφραιμίδης για τον Δήμο της Γλυφάδας; Ενώ αν ορίσετε Γενικό Διευθυντή υπάλληλο ήδη του Δήμου θα είναι πιο αποτελεσματικός αλλά και πιο οικονομικός και ανέξοδος, αφού δεν θα πληρώνουμε ε[επί πλέον μισθό.

Το λόγο πήρε και ο κ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας: Θα έπρεπε να ξεκαθαρίσετε πρώτα τον γενικό σχεδιασμό του Δήμου αντί αποσπασματικά να θεσμοθετείτε ΓΓ. Ξεσπάτε ίσως δικαιολογημένα τώρα ( αναφερόμενος στην ομιλία του Δημάρχου), αφού ο αντιδήμαρχος Διοίκησης που είναι κοντά σας και τώρα έχει την ίδια θέση τώρα και πριν. Αν χτυπάνε κάρτες οι υπάλληλοι και δεν εργάζονται 'έπρεπε να το είχε ελέγξει ο Σκαλτσάς ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης πρώην και νυν και τώρα να τους καταγγείλετε. Όσους παρανομούν να τους τιμωρήσετε να συστήσει ο Αντιδημάρχους σας ΕΔΕ. Όμως σας λέω ότι αν ξεκινήσατε ε΄ έτσι θα έχετε απρόβλεπτες αντιδράσεις που θα πλήξουν το έργο και τους δημότες. Πέστε μας ποιοι είναι οι κλέφτες και οι απατεώνες και κάνετε ΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος τέλος διευκρίνισε ότι μερικοί "Λάθρα βιώνουν " στο Δήμο και κάνουν τους πονηρούς ενώ άλλοι είναι τα κοροΐδα που δουλεύουν και κάλεσε το σώμα να ψηφίσει το θέμα.

Με 26 Ναι από την πλειοψηφία και τις ψήφους του κ. Λανδράκη και Μαλάμη και με 12 της μειοψηφίας ο Δήμος θα πληρώσει και ο Δημότης θα χρεωθεί σε καιρούς ΔΝΤ 43.000 ευρώ για μισθό το χρόνο στον Γενικό Γραμματέα.

ΑΙΧΜΕΣ

Είναι λίγο οξύμωρο το θέμα πως ενώ ο η Ελλάδα δεινοπαθεί, οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία πλήττει το κόσμο ιδίως τους νέους πτυχιούχους στον Δήμο Γλυφάδας ο νέος Δήμαρχος που πιστεύουμε όλοι ότι θέλει να αλλάξει την ελληνική νοοτροπία του βολέματος και να οδηγείται δεν ξέρω γατί σε λύσεις και τρόπους περασμένων παλαιοκομματικών τεχνικών. Πως δεν ζήτησε βιογραφικά με ειδικότητα στο μάνατζμεντ και να επιλεγεί τυφλά και χωρίς άλλα κομματικά η φιλικά κριτήρια ο καλύτερος

Και αν ακόμη δεν αμφισβητήσουμε την αναγκαιότητα της θέσπισης της υψηλόμισθης θέσης του Γραμματέα σε εποχή γενικής ύφεσης και την θεωρήσουμε σωστή τα ερωτήματα είναι πολλά:

Πως διολίσθησε ο κ. Κόκκορης τον οποίο διακρίναμε για την πλέον δημοκρατική του συνείδηση, την ισονομία και δικαιοσύνη στο Δήμο όπως σε όλες τις συζητήσεις και τους λόγους έλεγε. Πως επέλεξε Γραμματέα τον κ. Εφραιμίδη φίλο του και ικανό πρώην Δήμαρχο, χωρίς καμία άλλη διαδικασία επιλογής μεταξύ άλλων νέων Πτυχιούχων στο Μανατζμεντ για να πάει τον Δήμο "μπροστά", όπως έλεγε.

Γιατί ξέχασε την δημοκρατική του συνείδηση και δεν πήρε την γνώμη των υπάλληλων έστω και συμβουλευτικά, έστω και αν ο Καλλικράτης δεν το επιβάλλει;

Γιατί δεν κατονομάζει τους τεμπέληδες υπαλλήλους, και φαίνεται έτσι ότι τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την θέσπιση της θέσης του Γραμματέα ο οποίος φαντάζει ως άλλος Δερβέναγας που θα πατάξει την τεμπελιά, την πονηριά και την κακομοιριά των υπηρεσιακών του.

Γιατί δεν δέχθηκε να συζητήσει την πιό συμφέρουσα οικονομικά λύση χωρίς βολέματα ημετέρων όπως ακούστηκε στο ΔΣ. η οποία συνάδει και με τις πεποιθήσεις του για μείωση δαπανών και οικονομία στον Δήμο, αυτή του διορισμού Γενικού Διευθυντού. Η θέση θα ήταν ανέξοδη.

Τέλος γιατί δεν προηγήθηκε του θέματος η όλη αναδιάρθρωση του Δήμου, ενώ η καλή του λειτουργία φαίνεται να εναποτίθεται επάνω στον κ. Γενικό Γραμματέα.

Εκτός όμως από τα ανωτέρω, μένω κατάπληκτη πως ο κ. Κόκκορης δεν σκέφτηκε εκείνο το περίφημο ρητό, που πάντα έλεγε στον πρώην Δήμαρχο πραγματικά αγανακτισμένος από ότι γίνονταν στο Δ. Σ. "ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ"

Και για να το πάω λίγο και πιο προσωπικά ποτέ δεν ήταν ο κ. Κόκκορης φιλικός μαζί μου, αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι, πως αλλάζουν οι ίδιοι άνθρωποι όταν αναλαμβάνουν εξουσία και ξεχνούν αυτά που υποστήριζαν όταν δεν ήταν στα έδρανα της εξουσίας αλλά της Αντιπολίτευσης!!

επίσης επισημαίνω ότι Γενικό Γραμματέα είχε διόρισε στο Παλαιό Φάληρο και ο Δήμαρχος κ.Χατζιδάκης τον κ. Γιάννη Πιερουτσάκο παιδίατρο, πρώην δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα επί Αβραμόπουλου, και με δραστηριότητα ενεργή σε θέματα συσσιτίων των πτωχών της Αθήνας. Παρέμεινε στην αμειβόμενη θέση μέχρι την εκλογή της Ν Δ στην Κυβέρνηση οπότε του δόθηκε Κρατική θέση σε Επιτροπή για την Υγεία και χειρίστηκε το θέμα των εμβολίων με την επιδημία γρίπης τότε.

Στο γνωστό φουαγιέ του Δ.Σ έντονα άρχισε η συζήτηση και οι απορίες πως θα πάει ο Δήμος μπροστά. Στο κρετσέντο των συζητήσεων έπεσαν στην μπάρα του φουαγιέ μεταξύ λεμονάδας και ουίσκι ονόματα συμφωνιών. Μάλιστα ακούστηκε ότι κραδαίνουν το χαρτί ονομαζόμενο "μικρό μνημόνιο της Γλυφάδας" και μιλούν για ομηρίες Δημάρχων.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

sibilla - σίβυλλα: και τα γ@μισιάτικα τους εμείς θα τα πληρώσουμε!...


sibilla - σίβυλλα: και τα γ@μισιάτικα τους εμείς θα τα πληρώσουμε!...

PRESS-GR.blogspot.com: Απεβίωσε ο Μιτλιάδης Εβερτ...


PRESS-GR.blogspot.com: Απεβίωσε ο Μιτλιάδης Εβερτ...

Δίδυμοι ορεσίβιοι γορίλες γεννήθηκαν στη Ρουάντα


Δίδυμοι ορεσίβιοι γορίλες γεννήθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Ρουάντα. Τα νεογέννητα είναι τα πέμπτα διδυμάκια στην ιστορία των ορεσίβιων γοριλών της Ρουάντα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Gorilla Organization», η τελευταία φορά που γεννήθηκαν δίδυμοι ορεσίβιοι γορίλες ήταν το 2004. Υπολογίζεται ότι λιγότεροι από 800 γορίλες ζουν ελεύθεροι στην άγρια φύση, ωστόσο τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός τους αρχίζει να αυξάνεται.

«Πολύ σπάνια γεννιούνται δίδυμοι ορεσίβιοι γορίλες, οπότε όταν μάθαμε τα νέα ενθουσιαστήκαμε» δήλωσε ο Emmanuel Bugingo, υπεύθυνος προγραμματισμού της οργάνωσης «Gorilla Organization».

Οι ορεσίβιοι γορίλες (Gorilla beringei beringei) είναι υποείδος του ανατολικού γορίλα.

Ο ανατολικός γορίλας έχει άλλο ένα υποείδος, τον γορίλα beringei graueri, με πληθυσμό περίπου 5.000 άτομα.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν πέρυσι, ο πληθυσμός των απειλούμενων ορεσίβιων γοριλών αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι δίδυμοι γορίλες που γεννήθηκαν στις αρχές του μήνα στο Εθνικό Πάρκο της Ρουάντα είναι αρσενικοί.

Από το econews

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

sibilla - σίβυλλα: "Τζαμπατζηδες" επιχειρηματιες που ζουν απο αποικιοκρατικου τυπου συμβασεις ελεω διαπλοκης...


sibilla - σίβυλλα: "Τζαμπατζηδες" επιχειρηματιες που ζουν απο αποικιοκρατικου τυπου συμβασεις ελεω διαπλοκης...

sibilla - σίβυλλα: Είναι το αίμα σου ελληνικό;...


sibilla - σίβυλλα: Είναι το αίμα σου ελληνικό;...



ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?

Αγαπητέ κε Δήμαρχε, παρακολουθούσα την μέχρι τέλους νικηφόρα πορείας σας για την κατάκτηση του Δήμου Γλυφάδας, τον αγώνα που δώσατε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την επιβράβευση των ικανών, των προερχομένων εκτός ιδεολογικού χώρου όπου εσείς ανήκετε. Θέλω να πιστεύω ότι έχετε πέσει θύμα κακών συμβούλων η συμβουλών και όχι όπως λένε ,για Μνημόνια και Συναλλαγή. Γιατί πώς να δικαιολογήσω την τοποθέτηση του κ. ΣΚΑΛΤΣΑ στην θέση του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ [πιθανώς για τους αγώνες του με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?] την τοποθέτηση του κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στο Δ ,Σ του ΓΚΟΛΦ [ επειδή είχε την στήριξη από το ΛΑΟΣ ?] του κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ [ο οποίος είχε διωχτεί από το ΓΚΟΛΦ] τον Διορισμό στην θέση του Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.ΝΑΚΟΥ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ[πιστεύω ότι αξιολογώντας και τις άλλες αιτήσεις αξιολόγησης που θα είχαν υποβληθεί βρέθηκε ως καταλληλότερος ] και να ακούω στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πρόεδρο να μιλά για οικονομίες στο φωτοτυπικό χαρτί , τότε πιστεύω ότι το ψυχιατρείο είναι κοντά. Σταματάω εδώ περιμένοντας ότι και για τα υπόλοιπα άτομα η συγγενείς τους που αναφέρονται στο Μνημόνιο θα ορθώσετε το ανάστημα σας και δεν θα αφήσετε να σας παρασύρουν ξανά διάφορα ανθρωπάκια που σας περιτριγυρίζουν και με τέτοιες ενέργειες σας εκθέτουν. Επί τη ευκαιρία , το να καλημερίζεις τους ανθρώπους , δεν είναι αμάρτημα.

Ας πάμε τώρα στα Πολιτικά. Επί 3 συνεχή έτη σας άκουγα μπαίνοντας στην αίθουσα του Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να απευθύνεστε στην προηγούμενη Διοίκηση για τα πόσα ΣΚΑΦΗ μπαίνουν – βγαίνουν στην ΜΑΡΙΝΑ και πόσα χρήματα εισπράττει ο ΔΗΜΟΣ. Επειδή απάντηση δεν ακούστηκε ποτέ, θέλω να ελπίζω τώρα με το νέο ήθος κλπ που προεκλογικά λέγατε, να μην μείνει στις προεκλογικές υποσχέσεις.

Ένα άλλο θέμα που και για αυτό συνεχώς ζητούσατε να σας διαφωτίσουν, ήταν οι διαφημιστικές πινακίδες και μάλιστα λέγατε [δεν είναι ποτέ εδώ αυτή η κυρία να μας ενημερώσει], της κας η κόρη εάν δεν κάνω λάθος, ήταν στο ψηφοδέλτιο το δικό σας, τυχαίως πιστεύω. Στο τελευταίο ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ένα από τα θέματα αφορούσε την τύχη της ΔΕΑΠ όπου προΐστατο η κα που εγκαλούσατε και ενώ κάθε σώφρων άνθρωπος [μη πολιτικός] θα περίμενε να δει και να μάθει, αυτά που επί τρία συνεχή έτη έλεγε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση κλπ ,βλέπει τον αυριανό τότε [σημερινό τώρα] Δήμαρχο να ζητά την συνέχεια της χωρίς κανένα έλεγχο. Εκτός εάν σαν Σοσιαλιστής έχετε διαβάσει ΜΑΡΞ –ΛΕΝΙΝ[Τι να κάνουμε] – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ[Πολιτικά] για την αναγκαιότητα σύμπλευσης πλήθους από την εργατική τάξη και γνώσης που κατέχει η διανόηση η καρδιάς και νου δηλαδή εργατιάς και διανόησης κατά ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ο συνδυασμός λαϊκής σοφίας και πείρας με εκείνη των γνωρίμων η οποία μπορεί να προέρχεται και έξω από την εργατική τάξη.