Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΊ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΠΑΡΟΥΣΑ



ΓΛΥΦΑΔΑ

Παραπολιτικά

Το Μνημόνιο της Γλυφάδας «εισέβαλλε» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πολύ καιρό κλωθογύριζε στον αέρα το Μνημόνιο, στα πολιτικά στέκια, έξω από τα Συμβούλια και στα γραφεία των εφημερίδων, ώσπου με δύο συνεντεύξεις τύπου στις αρχές Απριλίου άρχισε να μπαίνει επίσημα και δημοσίως, η ύπαρξη του να αμφισβητείται η να παρουσιάζεται γραμμένο, πάντως οπωσδήποτε να αποτελεί θέμα πολιτικής συζήτησης.

Πρώτος έδωσε συνέντευξη ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στις παραχωρήσεις του Δημάρχου κ. Κόκκορη την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών στις «πρώην» αντίπαλες παρατάξεις του σε θέσεις συνδιοίκησης δηλαδή όπου ο νόμος το επιτρέπει στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και σε θέσεις στο γραφείο Δημάρχου.

Ακολούθησε αμέσως η συνέντευξη του Δημάρχου κ. Κ. Κόκκορη ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη του συμφωνίας αλλά και των επιταγών που αναφέρεται ότι υπέγραψε στην περίπτωση που αθετήσει την υπόσχεση του αν κέρδιζε την εξουσία.

Οι θέσεις δόθηκαν, οι περισσότερες τουλάχιστον, αλλά η έγγραφος προεκλογική συμφωνία αμφισβητείται. Για το λόγο αυτό μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συμμετέχοντες στην συμφωνία οι κ. κ. Σ. Λανδράκης, και Ο. Παπαδόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης οι οποίοι και αρνήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον όλων και προς τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη οι οποίος έφερε το θέμα προ ημερησίας για συζήτηση.

Οι εφημερίδες

Πολύ βρώμα πέφτει στην Γλυφάδα. Δεν είναι οι εκλεγμένοι στο Δήμο που αντιδικούν για το μνημόνιο συνεργασίας και συνδιοίκησης του Δημάρχου με τις άλλες δύο παρατάξεις, είναι και οι εφημερίδες που για να πάρουν την μερίδα του Λέοντος από τον Δήμο γράφουν τα ανάλογα με το ανάλογο ύφος, του γνωστού Αυριανισμού, υπερ του ενός η του άλλου ανάλογα των απολαβών τους.

Έχει χωριστεί η Γλυφάδα στους Μεν και στου Δε. Οι μεν διακηρύσσουν δημόσια και μέσα στο Δ.Σ ότι δεν έχει υπογραφεί κανένα μνημόνιο συνδιοικησης και παραχώρησης θέσεων, οι Δε με τις ανάλογες εφημερίδες μαζί τους διατείνονται ότι υπάρχει.

Στο κλίμα αυτό του Γλυφαδιώτικου μνημονίου κινείται η παραπολιτική ζωή του Δήμου, με τους εκδότες φυλλάδων φυλλαδίων τετράφυλλων, ηλεκτρονικών να τάσσονται υπέρ και κατά και ενώ κάποιες απειλές για μηνύσεις αιωρούνται στα γραφεία των δικηγόρων, τα αποδεικτικά στοιχεία, αν είναι αληθείς οι υπογραφές των συμβαλλομένων στο περιβόητο μνημόνιο που στοίχισε 31 ψήφους λιγότερους στον Μιλτιάδη Βαρβισιώτη και έβγαλε νικητή στο τέλος τον νυν Δήμαρχο κ. Κόκκορη, δεν έχουν πάει για έλεγχο του εγγράφου, σε ειδικό γραφολόγο για να αποδειχθεί η αλήθεια ή το ψεύδος.

Στα Βίντεο που αναρτώνται φαίνεται το πνεύμα που έγινε η σχετική συζήτηση.

Η Πρόεδρος

Επιεικώς απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά της Προέδρου του Δ.Σ κ. Άννας Σάκκου, κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Η αυστηρότητα της είναι υπέρ του μέτρου όταν προεδρεύει στο Δ.Σ. ώστε ξεπερνάει τα όρια.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε ο λόγος από την κ. Λιγνού και την κ. Μπίλια, επειδή πέρασε το 5λεπτο, χωρίς καν να μιλήσουν αφού στο συμβούλιο υπήρχε φασαρία λόγω του θέματος του Μνημονίου.

Παράλληλα πριν την συζήτηση ο κ. Αγγελόπουλος κατήγγειλε ότι του έγινε «έξωση» από το γραφείο του Προεδρείου και ότι οι υπάλληλοι έχουν εντολή να μην δίνουν στοιχεία χωρίς την έγκριση της Προέδρου. Μετά την καταγγελία του ο κ. Αγγελόπουλος κατέβηκε από το έδρανο του Προεδρείου όπου έχει εκλεγεί μέλος.

Ο Δήμαρχος κατανοώντας την δύσκολη θέση του κ. Αγγελόπουλου αλλά και με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς την αντιπολίτευση ζήτησε να καθίσει στην θέση του Προεδρείου ο διαμαρτυρόμενος κ. Αγγελόπουλος και υποσχέθηκε ότι θα του δοθούν τα γραφεία και πάλι για να ασκεί τα καθήκοντα του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου